- Opstaldningen af polte adskiller sig på flere punkter fra opstaldning af slagtesvin, og derfor kan poltestier ikke umiddelbart indrettes efter retningslinierne til slagtesvin.

Det skriver projektleder Hanne Midtgaard Rasmussen, Videncenter for Svineproduktion, i det nye nummer af Hyologisk, som udkommer på fredag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Poltestier kan med fordel indrettes med fast gulv i lejet. Fast gulv støbt på stedet giver det ønskede klovslid sammenlignet med fabriksstøbt gulv, der ofte har en mere glat overflade. Dybstrøelse frarådes, fordi det giver for lidt klovslid, skriver Hanne Midtgaard Rasmussen.

- Svineri - og dermed glatte gulve - øger risikoen for udskridninger og skader på ben og klove, og derfor er det vigtigt, at poltestierne holdes skridsikre. Hvis en stor andel af polte sættes ud på grund af benskader, kan de resterende polte ikke sorteres tilstrækkeligt, og det kan blive nødvendigt at bruge polte, der er for ringe med hensyn til pattesæt, benstilling eller tilvækst, skriver projektlæederen i VSP.