Fødevarestyrelsen gennemfører i samarbejde med Plantedirektoratet i efteråret en kontrol, hvor mere end 160 økologiske landbrug, virksomheder og butikker får uanmeldt besøg af fødevaremyndighederne.Det oplyser Økologisk Landsforening.


- Vi er rigtig glade for, at Fødevarestyrelsen prioriterer et ekstra tjek af økologien. Forbrugerne og de økologiske landmænd og virksomheder har en fælles interesse i en stram og effektiv statslig kontrol. Økologien videreudvikles konstant, og vi stiller hele tiden nye krav til os selv. Kontrollen er med til at sikre, at alle regler overholdes både i landbrug, virksomheder og butikker, siger Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening.

Danmark var det første land i verden, der fik en statslig økologi-kontrol helt tilbage i 1987. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kontrollen vil bygge dels på regnskabs- og dokumentkontrol, dels på laboratorieanalyser, der skal se efter nogle af de tilsætningsstoffer, som ikke er tilladte i økologiske fødevarer.

Derudover besøger kontrollørerne detailhandelsbutikker for at vurdere om deres markedsføring og skiltning med økologiske varer er i overensstemmelse med reglerne og ikke vildleder forbrugerne.