Kød og mælk fra klonede køers afkom, der bliver solgt i supermarkederne. Det er en af de ting, der har fyldt meget i de britiske medier de seneste par dage. Og det kan sagtens være, at situationen er den samme i Danmark. Forskellen er bare, at i Danmark er der ingen regler på området. Det skriver Ing.dk.

I EU skal alle produkter, der kommer fra klonede dyr igennem sikkerhedstjek og godkendes, før det må komme ind på det europæiske marked. Klonede dyr hører nemlig under reglerne for "Novel Food". Men reglerne dækker ikke afkom af klonede dyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor er det kun regler i de enkelte lande, der kan forbyde disse produkter. Og netop det er tilfældet i Storbritannien. Der skal man søge særlig tilladelse for at importere og bruge embryoer fra klonede dyr.

Problemet er bare, at det er der ingen, der har ansøgt om. Derfor har den britiske fødevarestyrelse sat flere undersøgelser i gang.

Frit i Danmark

- Det er ikke noget, der bliver registreret ved importen, og der føres ikke noget register, forklarer Hanne Boskov til Ing.dk. 

Alligevel tror hun ikke, at der bruges klonede dyrs afkom i fødevareindustiren i Danmark. Hun har ikke hørt fra branchen, at importen skulle finde sted.