Alle sager om vanrøgt, vold og uetisk behandling af landbrugsdyr i 2008 og 2009 skal gennemgås forfra, efter at Fødevarestyrelsen har fejlopgjort antallet af mishandlede slagtesvin sidste år med over 700 procent. Det skriver Politiken.

De mange fejl i indberetningerne får Fødevarestyrelsen til at frygte, at den også har fejlopgjort andre problemer med dyrevelfærd de seneste år blandt andet i en rapport om dyrevelfærd fra 2008, som ellers tydede på færre alvorlige overtrædelser af dyrevelfærdsloven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed frygter Fødevarestyrelsen fejl i to års registreringer af problemer helt fra landbrugsproduktionerne, over transporten og ind på slagterierne, hvor kødkontrollen syner dyrene ved slagtningen.

Kulegravning

- Vi skal igennem mange hundrede sager. Vi er først nu ved at få et overblik over, hvordan vi skal gøre det, siger kontorchef i Fødevarestyrelsen Per Henriksen til Politiken

Han vil endnu ikke nærmere ind på, hvordan fejlene er opstået, eller om de går endnu længere tilbage end 2008.

Fødevarestyrelsens kulegravning skal ligge færdig til september.

Socialdemokraternes fødevareordfører Bjarne Laustsen har sammen med SF og Enhedslisten kaldt fødevareminister Henrik Høegh i samråd efter sommerferien på baggrund af den store regnefejl i opgørelsen af maltrakterede svin.