AgroTech har mistet statsstøtten til sit IKT-center, som blandt andet beskæftiger sig med jordbrugsteknologi, og fyrer syv medarbejdere.

Videnskabsministeriet har ikke forlænget støtten til AgroTechs IKT-center, der har fungeret som et mellemled mellem virksomheder, der producerer IT-løsninger, og landbrugsvirksomheder, der kunne have brug for den type løsninger. Derfor må afdelingen nu lukke.

- Det var vores klare forventning, at støtten ville blive forlænget med tre år, og efter 2012 skulle centret kunne fortsætte uden støtte som en kommerciel virksomhed. Men da vi først i november fik at vide, at ministeriet ikke ville forlænge støtten, kunne vi ikke nå at skabe en rentabel virksomhed, siger direktør René Damkjer, AgroTech.

IKT-centret har forsøgt at skabe dialog mellem virksomheder.

- Det blev aldrig konkret nok til, at virksomheder ville betale for den konsulentbistand, siger René Damkjer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Medarbejdere kunne ikke flyttes

AgroTech har fået 15,5 millioner kroner i støtte til de næste tre år - cirka samme beløb, som instituttet fik i sidste runde.

- Vi kan ikke selv bestemme, hvad vi bruger pengene til. Og medarbejderne med IKT-kompetencer kan ikke bare flyttes til en anden afdeling. Derfor har vi været nødt til at afskedige syv medarbejdere, forklarer direktøren.

Han åbner samtidig for, at der kan blive tale om nyansættelser andre steder.