Miljøminister Karen Ellemann har lavet en ny handlingsplan for rent drikkevand. Blandt initiativerne er en hurtigere underretning af kommuner og vandforsyninger om analyseresultater, udvikling af ny teknologi til for eksempel at finde forurening hurtigere og indførelse af 25 meter sprøjtefri zone omkring almene vandboringer.

Landbrug & Fødevarer glæder sig over, at ministeren har foreslået en række initiativer for at sikre drikkevandskvaliteten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Miljøministerens nye handlingsplan indeholder mange interessante elementer. Vi glæder os til en efterfølgende dialog med ministeren, så vi kan nå det fælles mål at sikre danskernes drikkevand i fremtiden, siger Anette Christiansen, som er Miljøchef i Landbrug & Fødevarer.

Fortidens synder

- Det danske landbrug bruger langt færre pesticider, end man gør i resten af Europa. Og det er først og fremmest gamle og nu forbudte midler, man finder i grundvandet. Det kan man bl.a. takke et yderst restriktivt godkendelsessystem og en effektiv overvågning for, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt at bevare fokus på de områder, hvor pesticiderne i dag udgør et problem. Vi kan ikke regulere ud fra fortidens synder, men kun ud fra nutidens viden, påpeger Niels Peter Nørring, direktør for miljø og energi i Landbrug & Fødevarer, og fortsætter:

-  Og der er taget hånd om de problematiske stoffer. Det restriktive danske godkendelsessystem er en garanti for, at der ikke godkendes midler, der udgør en fare for miljø og sundhed

Artiklen fortsætter efter annoncen