Den såkaldte DeLaval SCB, som er en svingende kobørste, begynder at rotere ved kontakt i en dyrevenlig hastighed. Den svinger frit i alle retninger - op, over og langs med siden af koen. Børsterne har en længde og hårdhed, der skal stimulere blodcirkulationen og samtidig hjælpe med at holde koen ren og rolig.

SCB’en er et af produkterne i DeLavals sortiment til "Bæredygtig Mælkeproduktion". Ifølge producenten forbedrer den svingende kobørste kovelfærd og produktivitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bæredygtig Mælkeproduktion er et initiativ, som har til formål at reducere gårdens påvirkning af miljøet og samtidig forbedre mælkeproduktion, gårdens rentabilitet og trivslen for de involverede mennesker og dyr.

- En ko, som soignerer sig selv med den svingende kobørste, kan producere mere mælk fra nøjagtig de samme ressourcer og input. Det er en af årsagerne til, at børsten er så populær blandt mælkeproducenter. Forbedret almen sundhed fører til mindre behandling og færre omkostninger til udsætning, så kosundheden bliver forbedret og landmandens fortjeneste øges, siger leder af afdeling for staldinventar, Barbara Strunk, De Laval.