Helt præcis 8000 hektar skal udlægges til vådområder. Det skal minske udledningen af kvælstof fra landbruget, så vandløb og drikkevand ikke forurenes. Det oplyser P4 Fyn.

Men så er det også dem (landmændene red.), der må afgive jord, siger præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bischop Larsen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som udgangspunkt skal man holde sig fra skov og beskyttet natur, fordi skovene rummer stor biologisk mangfoldighed. I stedet skal man se på det med meget ringe naturværdi, og det er landbrugsjorden, siger hun til P4.

Sydvest for Ringe er lodsejer Arild Frederiksen vred. Han har fået støtte til at etablere sin fredskov nu ser det ud til at de fem hektar skal oversvømmes, mens naboernes landbrug til gengæld går fri:

- Det må være en flok bonderøve, der finder ud af sådan noget. Først så giver de mig en masse penge for at lave skov, og så vil de bagefter give mig penge for at smadre skoven. Det er værre end Ebberød Bank, men jeg giver mig ikke, siger han til P4.

aaborg Midtfyn kommune har orienteret omkring 40 lodsejere om vådområdeprojektet. Ordningen vil ifølge afdelingschef Svend Petersen være frivillig, men der kan blive tale om ekspropriation. Han siger til Jyllandsposten, at de fleste har været positive overfor forslaget.

Artiklen fortsætter efter annoncen