Väderstad har lanceret noget stort og tungt. Med en bredde på 9,25 meter bliver Väderstads Carrier 925 den bredeste tallerkenharve af de modeller, der er udstyret med Crossboard-planke i Carrier-serien.

Det nye redskab har en egenvægt på 9.700 kg, hvilket giver et tryk på 72 kg på hver tallerken. Den har en transporthøjde på fire meter og fylder tre meter i bredden på landevejen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da Carrier-serien blev lanceret for år tilbage, var det udelukkende med henblik på bearbejdning af stubben, men det har senere vist sig, at flere bruger harven på pløjet jord - eksempelvis til at jævne forageren med. Derfor lancerede Väderstad udgaver af Carrier'en med Crossboard-planker for at gøre den endnu mere alsidig.

- I dag bruger landmænd harven til både stubbearbejdning, nedmuldning af halm og som såbedsharve på pløjet jord. Og ved at montere BioDrill såmaskinen på toppen af redskabet er det også velegnet til at så efterafgrøder, fortæller Bo Stark, skandinavisk markedschef hos Väderstad Verken.

Harven har sit bedste arbejdsområde ved 10 til 14 kilometer i timen. For at nå den fart med det brede redskab anbefaler Väderstad som minimum 300 hestekræfter.

Virksomheden producerer en model af Carrier-serien på 12,25 meter, men den er ikke udstyret med Crossboard-planke, som det er tilfældet for Carrier 925. Den bredere model er udelukkende beregnet til det østeuropæiske marked som følge af en stor transportbredde.