Alle kan deltage og udstille i Dansk Veteran Traktor Klubs udstilling af veterantraktorer i Brørup. Træffet er gennem årene altid blevet besøgt af et stort publikum.

Det hele foregår på Markedspladsen nede midt i byen, og det begynder lørdag den 3. juli klokken 9.30 med et langt optog af veterantraktorer, som kører fra byens sydlige bygrænse anført af Rødding Pigegarde for fuld musik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den forreste traktor vil i år blive ført af formanden for Kolding Herreds Landboforening, Asger Christensen, og han holder senere den officielle åbningstale inde på pladsen.

Fendt, Volvo og Bolinder Munktell

Årets tema er traktormærkerne Fendt samt de svenske Volvo og Bolinder Munktell.

Fendt traktorerne kom frem i 1930, hvor det sydtyske Fendt-familieforetagende med over hundrede års smedehåndværks tradition præsenterede en selvkørende græsslåmaskine, som senere dannede grundlaget for Fendts traktorprogram.

Fendt, som i dag er et yderst velrennomeret traktormærke, kom først til Danmark omkring 1952 og førte en meget stille tilværelse på det danske marked indtil cirka 1980, hvor Alex Petersen i Starup overtog importen og for alvor sendte Fendt ind på det danske marked.

Bolinder Munktell- og Volvo-traktorerne findes ikke mere, men de var i mange år kendt som solide slidere i landbruget. Mange vil huske de gamle BM Victor, Boxer og den lille Krabat - for slet ikke at tale om de sidste legendariske 6-cylindrede 2650 modeller; alle de foruden mange andre vil kunne opleves i Brørup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Auktion over veteranerne

Søndag den 4. juli klokken 11 afholdes der en auktion over tilmeldte effekter, og det kan være lige fra veterantraktorer, redskaber eller andet, som trænger til at skifte ejer. Se mere om det på www.dvtk.dk. Her kan alle købe og sælge.

Herudover byder træffet på stumpemarked, tombola, og den lokale 4H-afdeling deltager også med nogle indslag. Der vil desuden være en hoppeborg til børnene.

Denne gamle Fendt Farmer vil kunne ses på veterantraktortræf i Brørup.