En af demonstrationerne går ud på at vise gødningsspredere og deres evne til at sprede ud til skel.

De besøgende kan stå langs med testbanen og ved selvsyn konstatere, hvor effektivt de forskellige gødningssprederes kantspredesystem fungerer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arrangørerne har sat rækker af plastic op langs det virtuelle skel, og så kan gæsterne høre, om der er nogle gødningskorn, som rammer plastic'en. Jo flere korn, der rammer, desto dårligere kantspredesystem.

Langs skellet ligger der ligeledes et stykke plastic på jorden, så man kan se hvor mange korn, sprederne, fejltildeler længere ud end tiltænkt.

Der tiltager i alt otte forskellige gødningsspredere: Amazone ZA-M Ultra, Bogballe M2W, Kverneland Accord, Rauch Axiz-H EMC+W, Bredal K65, Güstrower, Kongskilde Wing Jet og Rauch AGT. De to sidstnævnte er udstyret med bomme og luftassisteret dosering af gødningen.

Amazone blev testvinder

Selvom sprederne generelt klarede opgaven godt, var der alligevel forskel på, hvor godt de kunne holde gødningen på den rigtige side af skellet.

Amazone klarede sig bedst på den demonstration, Maskinbladets reporter overvågede angående kantspredeudstyret. Der landede ingen korn på plastikken uden for skellet overhovedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rauch Axis EMC+W klarede sig også godt sammen med Bredal. Der var kun ganske få korn på den udlagte plastik efter demonstrationen. Bogballe M2W og Kverneland Accord havde lidt flere korn på jorden i forhold til de andre maskiner.

Kongskilde Wing jet og Rauch AGT spredte lige til kanten med bommene, men der kom også enkelte korn ud på den forkerte side af skellet. Testen af de mange gødningsspredere er dog først og fremmest ment som en visuel demonstration af maskinerne over for de mange tusinde gæster, som deltager på DLG Feldtage.