Debatten går blandt andet på, om antibiotika - brugt i husdyrproduktionen - kan udvikle resistente bakterier på landets sygehuse.

- Som alle andre danskere har jeg som svineproducent en klokkeklar interesse i at beskytte mine børn og min familie bedst muligt. Derfor bakker jeg 100 procent op om svinebranchens stop for brugen af cephalosporiner, der er kritiske for behandlingen på sygehuse, fastslår Mogens Dall, der er formand for LandboSyd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ingen skal være i tvivl om, at vi gør vores yderste for at producere svinekød med størst mulig sikkerhed for alle. Både jeg og mange af mine kolleger er familiefædre. Vi tænker da også på vore børn, når vi stiller aftensmaden på bordet. Med vores branchestop for brugen af de kritiske antibiotika øger vi nu sikkerheden for vore familier og for forbrugerne yderligere. Og det er jeg meget tilfreds med, pointerer Mogens Dall.

Ikke forebyggende

Ifølge Mogens Dall bruges antibiotika i Danmark udelukkende til behandling af syge dyr. I en række andre lande bruges antibiotika også forebyggende.

- Målt i forhold til et land som Holland, bruger vi fem gange mindre antibiotika. Og amerikanerne bruger ni gange så meget antibiotika, som vi gør. Så vi er meget langt og har helt klart en global førertrøje på.

- Det, synes jeg, bør frem i debatten. Ligesom det hører med, at både konventionelle og økologiske landmænd i Danmark behandler deres dyr med antibiotika, når dyrene har behov for det. Det har vi simpelthen pligt til af hensyn til dyrenes velfærd, siger Mogens Dall.