Den 9. juni konstituerede en ny bestyrelse sig i Det Danske Fjerkræråd. Formanden blev den tidligere Struer-borgmester, Martin Merrild. Næstformand blev Lars Lunding, formand for Danske Æg, mens Per V. Møller, administrerende direktør i Rose Poultry, blev tredje medlem af formandskabet.

Det Danske Fjerkræråds nye formand, Martin Merrild, har gennem årene bestredet en lang række poster, stillinger og erhverv. Bl.a. har han været formand for Landbrugets Rådgivningscenter, Landsskuet i Herning og Landbrugets Samfundskontaktudvalg. Ligesom han har været medlem af bl.a. Erhvervsrådet, Regionsrådet og Vækstforum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Politiker og hofleverandør

Indtil 2009 var Martin Merrild over en valgperiode borgmester i Struer Kommune. Før det bestred han posten som viceamtsborgmester. Som politiker er han kendt som debatlysten, skarp og initiativrig.

Selvom Martin Merrild er en travl politiker, er hans primære beskæftigelse i landbruget; nærmere bestemt som slagtekyllingeproducent og minkavler. Og så er han i dag formand for Erhvervsfjerkræsektionen i Landbrug & Fødevarer og medlem af byrådet i Struer Kommune. H

ans arbejde er gennem årene blevet anerkendt af kongehuset, da han som minkproducent har opnået at blive kongelig hofleverandør. Ligesom han er blevet slået til ridder af Dannebrog.