Venstres partiformand Jakob Ellemann-Jensen har sagt det, og nu gentager partiets klimaordfører Tommy Ahlers budskabet:

Hvis en klimaaftale med dertilhørende CO2-afgift medfører bekostning af arbejdspladser i landbruget, vil det være en forkert model, skriver Bæredygtigt Landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Hvis det viser sig, at en model måske vil betyde, at vi simpelthen ikke kan lave fødevareproduktion i Danmark længere, fordi det bliver alt for dyrt, så var det ikke den rigtige model. Så må vi arbejde videre med modellen", siger Tommy Ahlers til blandt andet Altinget.

Kritik fra VermundIfølge Nye Borgerliges partiformand Pernille Vermund vil det koste landbruget arbejdspladser med en CO2-afgift som en del af klimaaftalen. Det bestrides af Venstre - som understreger, at den socialdemokratiske regering netop er blevet bedt om at komme med et forslag til skattereform, der ikke flytter arbejdspladser ud af landet, og som heller ikke bare flytter udledningen til udlandet.

Snæver, national ambition

Bæredygtigt Landbrug følger diskussionen tæt - og Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup fortæller, at han bider mærke i udmeldingerne fra det store oppositionsparti:

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at partier som Nye Borgerlige og Liberal Alliance har scoret nogle pluspoints blandt danske landmænd for at forholde sig noget mere kritisk til den snævre, nationale ambition om at begrænse CO2-udledningen med 70 %. En ambition, der næppe gavner klimaet på globalt plan, og som kan fungere som et benspænd for vores erhvervsliv herhjemme, ikke mindst landbruget, siger Hans Aarestrup.

- Meldingerne fra Venstre er imidlertid rimeligt vedholdende, og vi må naturligvis tage dem for gode varer, indtil andet er bevist. Jeg kan garantere for, at vi holder partiet op på dets udsagn, når løfterne skal indfries, tilføjer BL-direktøren.