Nyheder

Næste skridt på vejen mod en mere CO2 reduceret maskindrift

21. apr. | Indrykket af New Holland Agriculture

Vi går en grønnere fremtid i møde

Del artiklen:

2020 er året hvor T6 Methan Power traktoren kommer ud at køre på marker rundt omkring i Europa – inkl. Danmark. Det er en traktor der er 100% drevet af metangas. Med denne traktor får du genkendeligheden fra T6’eren med dieselmotor, men med mulighed for at køre på fossilfri brændsel. Ses maskinen udefra, så er der ikke nogen adgangsbegrænsninger og udsynet fra kabinen vil være den samme som på dieseludgaven af denne traktor. Den betjeningsmæssige del vil heller ikke være anderledes, når man sammenligner dieseltraktor og en metantraktor. Gastankene på metantraktoren vil være placeret samme sted, som hvor en standard T6 dieseltraktor har sin tank. Men hvori ligger så forskellen på de to maskiner?

Forskellen på de to typer af maskiner, ses derimod på andre og mere positivt mærkbare steder. Motorens lydniveau er reduceret til det halve af hvad en typisk dieseltraktor der kører på fossil diesel producerer. Dette vil især vise sig praktisk og ideelt, hvis maskinen skal bruges i eksempelvis beboelsesområder. Her vil den genere mindre, end en traktor der kører på fossil diesel. 

Ud over lydniveauet, vil man som ejer af T6 Methan Power traktoren kunne sænke sine driftsomkostninger og den generelle udledning med op til 80%. Dermed vil traktoren udgøre en økonomisk gevinst og gøre arbejdet mere bæredygtigt.

Trygheden hos New Holland

T6 Methane Power har en ny NEF 6.7 liters motor specifikt udviklet til landbruget af FPT Industrial, CNH Industrials egen drivlinjeproducent.  FPT Industrial er fast producent af motorer til New Hollands maskiner og har indenfor de sidste 20 år haft stor erfaring med produktion af gasdrevne motorer og stiller derfor en sikkerhed overfor New Hollands kunder, ved at have en gennemtænkt teknologi og viden indenfor produktion af motorer der kan køre på fossilfri brændsel. New Holland går efter at være miljøbevidste og har en strategi der hedder Clean Energy Leader. Denne strategi går ud på at reducere udledningen af CO2 til nul indenfor landbruget. Med den nye T6 Methan Power traktor er man rykket et skridt nærmere målet.

T6 modellen er en alsidig traktorstørrelse. I første omgang vil New Holland levere denne traktorstørrelse i en 180 hk version. Planen er at der på længere sigt vil blive udvidet med flere modeller/størrelser.

Sustainable Tractor of the Year

Forgængeren for T6 Methan Power, som nu bliver sat i produktion, vandt som koncepttraktor den første Sustainable Tractor of the Year 2020, en ny pris i forbindelse med Tractor of the Year på Agritechnica. Prisen skabte stor glæde hos New Holland, og ikke mindst gav den endnu mere blod på tanden til at være i front med at skabe bæredygtige maskiner til gavn for kunden.

Ideel til kommunalt brug

Med begge tanke (inkl. fronttanken) fyldt, vil traktoren kunne yde 8 timers arbejde inden den igen skal tankes. Dette passer godt ind i den varierede arbejdsdag som det kommunale arbejde byder på.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame