Nyheder

Stor succes med mælkepulver fra ATR

12. dec. 2019 | Indrykket af ATR Landhandel DK ApS

KälberGold 60

Del artiklen:

Jens Johannesen driver en moderne mælkeproduktion lidt nord for Bramming i det sydjyske. Bedriften har 630 køer med opdræt. ATR har besøgt ham, da han har opnået rigtig flotte resultater med KälberGold 60 mælkepulver fra ATR.

Det er Christian Sørensen, der til daglig passer de mange kalve sammen med gårdens ansatte og Jens Johannesen fremhæver, at de gode resultater er deres fortjeneste. Christian går meget op i, at få de unge ansatte til at se på kalvene – hvordan har de det – trives de - er de sunde eller er der dyr, der skal have ekstra opmærksomhed? Raske dyr er nemme at passe – så selvom der er mange dyr, så kan der stadig være fokus på det enkelte dyr.

Kalvene flyttes til Christian Sørensens gård lige efter fødsel og den første råmælk. Her kommer de ind i en nyvaske kalvehytte, som brændes ud med gas inden den gøres klar. Der kommer mange kalve på gården, som bruger en del kønssorteret sæd. Derfor er det vigtigt med faste rutiner og med godt og stabilt foder. Kalvene trappes alle op til 10 l dagligt i det tempo de kan følge med til. Efter 4 uger får de kalve, der vokser bedst, lov til at få 12 l, nogle endda mere. Der er ingen problemer med sygdom – kalvene stortrives i de velstrøede hytter.

Der opblandes 145 g KälberGold 60 pr l vand, som tildeles med mælketaxa. Filosofien er, at en høj tilvækst som kalv giver storer kvier med lav kælvningsalder og høj ydelse, hvilket tilmed giver den laveste produktionspris på en kælvekvie. Bedriften sælger mange dyr til levebrug, enten som lavdrægtige eller 1. kalvs.

Kælvningsalderen er lav og det er også Christian, der sørger for det. Løbekvierne er opstaldet på hans ejendom og han starter insemineringen, når kvierne har rette højde – han skeler ikke til alder. Derfor er en høj tilvækst som kalv en meget vigtig parameter.

Hos ATR ser de frem til at følge Jens Johannesen og Christian Sørensens arbejde fremover.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame