Nyheder

22 procent mere i ballerne med den nye New Holland High Density storballepresser

14. nov. 2019 | Indrykket af New Holland Agriculture

Som en af de store nyheder på Agritechnica har New Holland præsenteret BigBaler 1290 High Density

Del artiklen:

Den nye BigBaler 1290 High Density, som på Agritechnica 2019 har vundet sølvmedalje for drivlinjen, er udviklet af New Hollands ingeniører, og er den mest effektive storballepresser i sin klasse. Sammenlignet med konventionelle storballepressere har den nye BB1290 HD 22 % højere presningsgrad og presser altså væsentlig mere i hver balle – det giver betydelig mere effektiv transport og ballehåndtering. Den nye MaxiSweep™ pickup tilfører afgrøden hurtigere, hvilket øger kapaciteten og ydelsen. 

Bindeteknologien er også ny på HD presseren, idet presseren er udstyret med New Hollands Loop Master™ bindeteknologi, der eliminerer garnrester i mark og foder og øger brudstyrken på garnet.  

Betydeligt højere presningsgrad 

BigBaler 1290 High Density har det længste ballekammer i sin klasse, 4,05 meter, og en imponerende høj stempelkraft. Med 748 mm vandring er stempelkraften maksimeret med helt op til 58 % højere effekt end på Plus modellerne, hvilket giver baller med endnu større densitet. Det kraftige ballekammer har tre dobbeltvirkende cylindre foroven og to i venstre og højre side, hvilket er unikt for en presser i denne klasse. De dobbeltvirkende cylindre styres med to hydraulikpumper og sikrer høj densitet inden for de første baller, når man starter med et tomt ballekammer. 

BigBaler 1290 High Density har også som den forrige model alle fordelene ved det meget effektive CropCutter™ system samt forkomprimeringskammer-teknologien, der er specielt udviklet til ballepresning med høj presningsgrad.  

Alle disse funktioner, sammen med den højere rotorhastighed, giver ekstremt effektiv ballepresning i marken med 22% højere presningsgrad og dermed færre baller pr. mark, flere tons pr. vogn og højere produktivitet med tidsbesparelse og lavere transportomkostninger. 

HD presseren har et unikt drivlinje-koncept, som vandt sølvmedalje på Agritechnica. 

Det unikke drivlinje-koncept har en to-trins powershift opstartsteknologi, som sørger for en jævn tilkobling af ballepresseren med 79% forøgelse af drejningsmomentet. Føreren starter ballepresseren ved 850 o/min på traktorens kraftudtag, den midtermonterede powershift gearkasse skifter automatisk fra 1. til 2. gear, og svinghjulshastigheden øges til maks. 1440 o/min ved fuldt omdrejningstal på kraftudtaget – en af de højeste svinghjulshastigheder i klassen.  

Den jævne opstart beskytter drivlinjen på traktoren og ballepresseren. Svinghjulet er betydeligt tungere end på BigBaler Plus modellerne og har en 16% større diameter på 1080 mm. Svinghjulets højere hastighed og større dimension giver 230% mere energi, hvilket gør ballepresningen mere komfortabel og effektiv. En flerlamelspladebremse med intern køling integreret i gearkassen reducerer stemplets hastighed og standser det, når det når den optimale startposition. Det er samtidig en nødbremse, som kan stoppe stemplet sikkert inden for 8 sekunder. Yderligere kundefordele omfatter servicetilstanden hvor svinghjulet kan roteres gradvist for service og endvidere beskyttelse mod overbelastning. Den nye 2,35-meter MaxiSweep™ pickup, som er perfekt til de brede skår dannet af moderne højkapacitets-mejetærskere er med til at gøre BigBaler 1290 High Density mere produktiv. 

Loop Master™ bindeteknologien eliminerer garnrester og øger brudstyrken

BigBaler 1290 High Density har New Hollands Loop Master™ bindeteknologi, der er baseret på vores gennemprøvede dobbeltbindings system, nu med en ekstra løkke-formet knude. Dette giver op til 26% højere brudstyrke, hvilket reducerer garnfejl og eliminerer garnrester. Der er to afgørende fordele: for det første elimineres mere end seks kilometer eller 46 kg garnrester på en sæson med 10.000 baller; disse rester, som med konventionel teknologi efterlades i marken, holdes væk fra miljøet og kundens foder. For det andet opnås meget stramme knuder, hvilket reducerer brud på bindegarnet, og gør førerens arbejde mindre besværligt.  

Den nye, ekstra store garnkasser kan rumme 36 XL garnnøgler og er allerede kompatibel med fremtidige XXL nøgler, der vejer op til 15 kg. Alle 36 garnnøgler kan tilsluttes samtidig, så der kan presses helt op til 1.400 baller uden efterfyldning. Garnet er også meget nemt at læsse, da ballepresserens hydrauliske aksler gør det muligt at sænke garnkasserne. Garnkasserne har et hydrauliksystem som gør, at den kan drejes helt ud, hvilket gør rengøringen endnu nemmere. 

Machine of the Year 2020

BigBaler 1290 High Density fik titlen som Machine of the Year 2020 på Agritechnica – endnu en anerkendelse af produktet og alt det ingeniørarbejde, der ligger bag.   

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame