Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Ingen spot teaser
Opret gratis profil

Gode erfaringer med IntelliSense i 2019

3. okt. 2019 | Indrykket af New Holland Agriculture

Der har kørt 20 New Holland CR mejetærskere med IntelliSense i Danmark og Sverige i høsten 2019

Del artiklen:

Tilbagemeldingerne vedr. IntelliSense og CR mejetærskerne generelt er rigtig gode. Vi havde fornøjelsen af at få lov til at køre med i en CR9.90 Revelation hos Högestad Gods i Sydsverige i midten af august.   

På Högestad Gods i det sydøstlige Skåne købte man til sæson 2019 to nye Holland CR9.90 Revelation mejetærskere med 41-fods skærebord og med New Hollands automatiske indstillingssystem, IntelliSense™. De to mejetærskere erstatter tre tidligere New Holland mejetærskere. På Högestad dyrkes i alt 1400 ha. 

Patrik Holmgren, der er driftsleder på Högestad, er imponeret over kapaciteten i de to nye mejetærskere. 

 - Mejetærskerne æder afgrøden uden nogen problemer, siger Patrik Holmgren. 

Patrik Holmgren er fascineret af, hvordan IntelliSense-systemet konstant arbejder med at justere blandt andet soldene. Niclas Sjögren, der er pilot på den ene ​​mejetærsker, er også imponeret over systemet og synes det er meget interessant at se, hvordan IntelliSense konstant tilpasser sig og blandt andet regulerer fremkørselshastighed og tærskeværk og hele tiden finder de bedste indstillinger. 

- Det er en dejlig måde at arbejde på. Maskinen kører af sig selv, så du ikke behøver at holde så meget i rattet. Derudover er komforten meget god i førerhuset. Der er dejlig køligt, musikken kører, og du sidder godt i førersædet. Det er simpelthen dejligt at høste med den maskine, siger Niclas Sjögren. 

Patrik Holmgren er også imponeret over komforten. 

- Komforten er helt i top. Det er meget stille i førerhuset, og det er en stor fordel for piloterne, når de arbejder mange timer på de lange høstdage, siger han.  

På Högestad har de to primære piloter på mejetærskerne og 2 ”udskiftere”, der kan køre, når de to primære piloter holder pause. På den måde sikrer de, at maskinerne kører hele tiden. De må ikke holde stille.  

Patrik Holmgren bemærker, at IntelliSense-systemet bliver smartere og smartere, jo mere det bruges. Piloterne hjælper systemet med at lære, mens det arbejder. Han bemærker også, at renheden af ​​det høstede korn er imponerende, ligesom den lave andel af beskadigede kerner er beundringsværdig. 

Mejetærskerne blev købt hos den svenske forhandler Agro Maskiner, som Högestad Gods har et godt forhold til. Samarbejdet fungerer godt, og der er altid servicepersonale klar til at hjælpe – selv aften og nat, hvis det er nødvendigt.  

 - Alt i alt kan jeg kun sige, at jeg er virkelig godt tilfreds, opsummerer Patrik Holmgren sin oplevelse med de nye CR Revelation mejetærskere.   

Også gode erfaringer høstet i Danmark

Også i Danmark har vi fået gode erfaringer med IntelliSense henover sæsonen. Særligt systemets let forståelige og interaktive brugerflade bliver fremhævet af mejetærskerførerne. Systemet lever op til hvad der er blevet lovet og hæver kapaciteten på enhederne over næsten hele dagen, når forholdene er til stede i marken. IntelliSense systemet hjælper ikke det store, hvis der er lejesæd eller andet der kræver førerens indgriben.   

Opdateringer på CR Revelation til sæson 2020

Til sæson 2020 vil New Holland have yderligere opdateringer tilgængelig til IntelliSense, herunder byg som en ny afgrøde og muligheden for manuelt at sætte nogle max.- og minimumsgrænser på rotorhastighed og underblæserhastighed. Det skal her understreges, at der normalvis ikke kræves nogen justering af disse parametre, men det kan i visse høstforhold være en udmærket mulighed for at holde høstkapaciteten oppe, hvor det kniber med et ensartet afgrødeflow.

Yderligere kan New Holland præsentere et nyt kabineinteriør i en flot mørk farve, hvilket minimerer lys-refleksioner i forruden og nærmest giver føreren et indtryk af at sidde i en Maserati eller Alfa Romeo.  

De fleste modeller i CR serien vil også få mere motoreffekt til modelår 2020 – herunder kan CR9.90 fremhæves med 29 hk. ekstra, så den nu får 600 hk ved 2.000 motoromdrejninger.    

Kataloger m.v.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser