Du har en ubetalt faktura, der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale.

Nyheder

New Holland traktorer kan køre på HVO diesel

1. okt. 2019 | Indrykket af New Holland Agriculture

Nyeste motor- og brændstofteknologi – Vejen til fossilfrit landbrug

Del artiklen:

Det politiske fokus har aldrig været større på vores håndtering af det miljø, som vi alle er med til at belaste og på samme tid passe på. Der er tiltag som er politisk bestemt for at skåne miljøet, og så er der alle de ting vi selv har indflydelse på i vores hverdag.  

Som leverandør af maskiner til landbruget arbejder New Holland både med de ting der er lovbestemte og med idéer, der har synergier i form af at tilpasse vores tekniske udvikling til fremtidige energikilder.  

De nyeste motorer fra New Hollands motorafdeling, der hedder FPT (Fiat Power Train), overholder Stage V kravene i de europæiske normer for udledning af udstødningsgasser, så den lovbestemte del er på plads. Lige så interessant er det, at Stage V motorerne er godkendt til at køre på den syntetiske HVO100 diesel, der er den fossile diesel overlegen på egenskaber på flere områder. Et af de områder hvor HVO100 diesel er overlegen i forhold til fossilt brændstof, er udledningerne når det forbrændes. Med andre ord kan traktoren overholde forureningskravene med fossil diesel i brændstoftanken, men udledningen kan formindskes alene ved at skifte til syntetisk HVO100 diesel.  

Det New Holland har tilgængeligt er altså fremtidens motorteknik og fremtidens brændstof - klar til at reducere udledningen af udstødningsgasser allerede i morgen. Nu mangler der bare politisk fokus på at samle op på de fordele, der ligger lige foran foden og kun venter på et velrettet spark. 

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter