Nyheder

DanBred overgår sig selv og leverer rekordstor avlsfremgang

7. nov. 2018 | Indrykket af DANBRED

DanBred kan nu levere en avlsfremgang, som ikke tidligere er set større.

Del artiklen:

DanBred kan nu levere en avlsfremgang, som ikke tidligere er set større. DanBred kan dokumentere en avlsfremgang for de seneste tre år, der viser en fremgang på 16,14 kr. mere i gennemsnit pr. gris om året. Den største avlsfremgang er opnået i 2017.

Den markante fremgang er ifølge DanBred skabt gennem brug af genomisk selektion af alle avlskandidater kombineret med faglig ekspertise.

– Ved at DNA-teste alle avlskandidater, får vi et bedre billede af, hvilke grise der – genetisk set – er bedst for egenskaberne i avlsmålet. Sikkerheden for at finde de bedste avlskandidater bliver større, og vi får viden om avlsdyrene tidligere i dyrenes liv. Det kommer DanBreds kunder til gode«, siger Anders Vernersen, chef for Seges Svineproduktion, Avl & Genetik.

Avlsfremgangen på 16,14 kr. fordeler sig på daglig tilvækst, der har en værdi på 2,34 kr., foderudnyttelse 6,03 kr., kødprocent 1,55 kr., kuld (grise/kuld) 3,63 kr., styrke 0,25 kr., smågrisetilvækst 0,18 kr., holdbarhed 0,85 kr., slagtesvind 0,17 kr. og far-effekt på kuldstørrelse 1,14 kr.

RESULTAT KAN GIVE GENLYD

Hos DanBred glæder Thomas Muurmann Henriksen, adm. direktør i DanBred, sig over avlsfremgangen, som han mener kan løfte salget og dermed sikre højere indtægter for DanBreds kunder i ind- og udland:

– Som kunde hos DanBred har man fået et boost i avlsfremgangen i det produkt, man allerede har. Men dét, at genetikken er blevet bedre for den enkelte producent til den samme pris, har stor betydning. Ikke blot herhjemme, men også ude i verden, hvor et avlsresultat som dette kan give genlyd og være med til at stadfæste vores markedsposition yderligere«, siger Thomas Muurmann Henriksen og fortsætter:

– Det, at vi kan præsentere et resultat som dette og samtidig fortælle, hvorfor der er opnået så stor fremgang, giver os en fordel i forhold til vores konkurrenter.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame