Synergien mellem ingredienser
24. sep. | Indrykket af Nutrimin
Synergien mellem ingredienser skal altid tages i betragtning ved effektive fodersikkerhedsløsninger
Efterhånden som vi nærmer os afslutningen på brugen af høst ’23 korn, kan vi begynde at evaluere de udfordringer, det har medført i svineproduktionen. Vores indsats på den mikrobielle front har vist sig yderst effektiv, hvilket vi kan se i de positive tilbagemeldinger på både korn- og tørfoderdelen. Dette motiverer os til at fortsætte arbejdet inden for dette område.
Fodersikkerhedsløsninger
Når det kommer til fodersikkerhed, er det afgørende at overveje synergien mellem ingredienser. De specifikke metaboliske og absorberende egenskaber ved forskellige syrer kan påvirke andre ingredienser, hvilket gør det nødvendigt at forstå disse interaktioner for at skabe effektive løsninger. Individuelle organiske syrer har forskellige egenskaber og syreværdier, hvilket tilføjer yderligere kompleksitet til formuleringen af fodersikkerhedsløsninger. Derfor er en omfattende tilgang nødvendig for at beskytte mod en række skimmelsvampearter, der ofte findes i foder og foderråvarer.
Ny forskning: skimmelsvamp-hæmmer
Selko-forskere og forskere ved Westerdijk Fungal Biodiversity Institute i Holland har kastet nyt lys over de processer, der hæmmer skimmelsvampe i dyrefoder. Resultaterne af deres eksperimenter forklarer, hvordan ActiProp; en synergistisk kombination af ingredienser designet til at bremse mikrobiel vækst i foder, påvirker skimmelsvampens celleintegritet.
Bekæmpelsesstrategi
ActiProp-behandlingen er baseret på en blanding af forskellige syrer sammen med et buffermiddel, fugtstyring og fytokemiske komponenter for at levere en bredspektret strategi til bekæmpelse af skimmelsvampe. Det flerårige forskningssamarbejde, der blev udført på en af verdens største biodiversitetsinstitutioner, bekræfter den svampedræbende virkning af Fylax® Forte-HC Liquid med ActiProp®-teknologi. Produktet er en del af Selkos fodersikkerhedsportefølje og hæmmer vækst af skimmelsvampe i dyrefoder. Resultaterne af forskningen blev for nylig offentliggjort i International Journal of Food Microbiology.
(Læs mere om studiet i denne artikel eller i denne)
Mikrobielle trusler
Mikrobielle trusler er en konstant skiftende og vedvarende trussel mod råvarer, foderproduktionsanlæg og kornoplagring over hele verden. I eksperimenter udført på Westerdijk Fungal Biodiversity Institute isolerede forskere “Aspergillus chevalieri” fra muggent foder fra forskellige kontinenter og lande. “Aspergillus chevalieri” kan sprede sig under lav vandaktivitet (aW), selv når opbevaringsforholdene opfylder en høj kvalitet.
Potentielle effekter
Virkemåden for Fylax Forte-HC Liquid med ActiProp afhænger af den synergistiske og beskyttede kombination af ingredienser. Nye forsøg kaster lys over de potentielle effekter af skimmelhæmmeren. Resultaterne viser, at skimmelsvampehæmmeren påvirker mitokondrier, der er direkte relateret til energiproduktion og metaboliske funktioner som apoptose.
Resultater
Resultaterne viste, at overlevelsen og udviklingen af Aspergillus chevalieri-konidier var signifikant reduceret i nærvær af Fylax Forte-HC Liquid med ActiProp sammenlignet med en kontrolgruppe. Den svampedræbende blanding viste sig at reducere hyfernes (svampecellernes) evne til at vokse betydeligt sammenlignet med en kontrolgruppe (tabel 1).
(Se tabel på Nutrimins hjemmeside)
Fremtidige perspektiver for fodersikkerhed
Denne unikke virkemåde validerer principperne bag udviklingen af Fylax Forte-HC Liquid med ActiProp. Derfor er vi fortsat meget spændte på den videre færd med at hjælpe derude med at håndtere den mikrobielle side af fodringen af vores husdyr.