Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

En yngre Valtra og en ældre Volvo er et godt makkerpar

2. jul. | Indrykket af Valtra

Brian Jensen drømte som dreng om at blive landmand og køre traktor dagen lang. Skæbnen ville dog noget andet.

Del artiklen:

Brian Jensen på 53 år beskæftiger sig i dag med naturgenopretning i Nordvestsjælland. Heldigvis gik drømmen om at køre traktor alligevel i opfyldelse, for i hans arbejde i dag kan han ikke undvære sin Valtra.

Ved Nykøbing Sjælland ligger virksomheden ’Strandhusenes Natur og Landskabspleje’, der er drevet og ejet af Brian Jensen. Brian Jensen er oprindeligt uddannet landmand, men i starten af 00’erne skiftede han karriere til landskabsentreprenør, og han har i dag specialiseret sig i at genoprette lyngarealer i de attraktive sommerhusområder i Nordvestsjælland. Men selvom Brian Jensen har skiftet karriere fra landmand til landskabsentreprenør, har han stadig ”rødt blod i årene”.

”Det ligger dybt i min DNA fra min tid som skoledreng på Falster, hvor jeg drømte om at blive landmand, at jeg skulle køre Valmet og Volvo, når jeg blev voksen. Jeg har altid sagt, at jeg har ’rødt blod i årene’, så selvfølgelig har jeg i dag en rød Valtra,” siger Brian Jensen.

Brian Jensen har nemlig en rød Valtra A 114, som han bruger i sit daglige arbejde med naturgenopretning i lokalområdet. Det indbefatter blandt andet at slå og vedligeholde overdrevsarealer for en række faste kunder herunder grundejerforeninger og Naturstyrelsen. 

”Jeg varetager forskellige naturgenopretningsopgaver, men derudover har jeg som den eneste på Sjælland specialiseret mig i at genoprette lyngarealer. Arbejdet med lyngen kræver, at den jævnligt bliver slået helt ned, og at man fjerner det underliggende førnelag. Herefter er det vigtigt, at alt bliver samlet op og gøres så lysåbent som muligt, for det er helt afgørende for lyngens betingelser, at jorden forbliver næringsfattig,” forklarer Brian Jensen og fortsætter. 

”Arbejdet med lyng er hårdt arbejde, som jeg ikke kan klare uden min traktor, knuser og opsamler. Da jeg startede virksomheden, brugte jeg min gamle røde Volvo fra 1973 til opgaven. Men i 2021 købte jeg min Valtra A 114, og det var noget af en opgradering at gå fra årgang ’73 til ’21, og i dag udgør de et godt makkerpar,” siger han.

I dag bruger han stadig den gamle Volvo til enkelte opgaver, men ellers er det Valtra-traktoren, der har taget over på langt de fleste opgaver.

Passer perfekt til formålet

Da Brian Jensen havde truffet beslutningen om, at han skulle have en ny traktor, var han ikke et sekund i tvivl om, at det skulle være en Valtra. 

”Selvom jeg er utrolig glad for Valtra, så kunne jeg alligevel ikke komme i tanke om en bedre traktor til opgaven. Den er skovtilpasset med en god indpakning og en glat underflade, og det passer præcis til mit behov i naturen – som jeg skal passe på og være nænsom overfor,” forklarer Brian Jensen. 

”Jeg valgte at købe en A-model, der er en lidt mindre traktor. Det gjorde jeg, fordi den ikke vejer så meget, har lav venderadius og en kort akselafstand. Og tilsammen gør det, at den er utrolig snild at komme rundt med. Jeg har fået den med krybegearkasse, fordi en lav fart er meget afgørende, når man skal tage førnelaget i lyngen. Jeg bruger også krybegearet, når jeg kører med min rodløfter i hybenroserne.”

Traktoren er købt hos den lokale Valtra-forhandler Rasmus Degn, som Brian Jensen er virkelig glad for, da de har haft stor forståelse for traktorens formål og har været dygtige til at montere udstyret og lave en halv skovinddækning af traktoren.

”De var gode til at have et blik for hvilke behov jeg havde, og hvad den skulle bruges til. Det betød meget for mig, at jeg kunne få en god og professionel sparring om valg af udstyr, dækstørrelse osv.”

Hundredvis af traktorer som fritidshobby

Udover at sidde bag rettet i sine to traktorer, så har Brian Jensen også en lidt særlig hobby, der indbefatter adskillige forskellige traktorer. Brian Jensen har nemlig, lige siden han var barn, samlet på modeltraktorer. I dag har han mere end 100 traktorer i mini-format stående i sit hjem, og naturligvis samles der også på Valtra. 

”Lige siden jeg var dreng, har jeg samlet på modeltraktorer. Jeg har helt præcist 110 traktorer og halvdelen af dem er af mærket Valtra, Volvo og Valmet,” fortæller han og fortsætter. 

”Det er nærmest blevet en tradition for mig at samle på modeltraktorer. I dag er jeg medlem af Dansk Modeltraktorklub, og fra tid til anden tager jeg også på udstilling med min samling, der bl.a. indeholder nogle særligt sjældne Valmet-traktorer, som jeg er særlig stolt af.”OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter