Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Grøntsagsproducent købte Valtra ved et tilfælde – nu er den det eneste rigtige

14. jun. | Indrykket af Valtra

I starten af 90’erne, da den dengang nyetablerede grøntsagsproducent, Brogaard, skulle købe ny traktor, faldt valget på en Valtra.

Del artiklen:

I starten af 90’erne var der blot to traktorforhandlere at vælge imellem i lokalområdet omkring Lammefjorden. Så da den dengang nyetablerede grøntsagsproducent, Brogaard, skulle købe ny traktor, endte det med en Valtra. Det viste sig at være et godt valg, og siden er mange Valtra-traktorer blevet føjet til maskinparken.

På Nordvestsjælland, ved det naturskønne område omkring Lammefjorden, ligger grøntsagsproducenten Brogaard. Virksomhedens ejer Boje Skytte købte ejendommen i 80’erne, og han fik hurtigt realiseret sin drøm at skabe en solid grøntsagsproduktion. I dag råder Brogaard over mere end 600 hektar jord, og har både eget vaskeri og pakkeri og leverer grøntsager til diverse cateringfirmaer, COOP, Søris, Danespo m.fl.

Boje Skytte har et rigtig godt partnerskab med Tom Christensen, der er daglig leder hos Brogaard. Tom har været i virksomheden helt fra den spæde start, og det er i dag ham, der har ansvaret for indkøb af maskiner.  Han var i sin tid også med, da han og Boje Skytte, tog beslutningen om at købe Brogaards allerførste Valtra-traktor. 

I starten af 90’erne var der to traktorforhandlere i lokalområdet, hvoraf den ene af dem solgte Valtra. Vi valgte en Valtra, fordi vi synes, den var lidt ’foran’ den anden, og nu har vi altså kørt med Valtra i mere end 30 år. Og i takt med at virksomheden voksede, købte vi flere,” forklarer Tom Christensen.

Omkring halvdelen af Brogaards areal er dyrket med specialafgrøder såsom pastinak, persillerod og rødbeder samt gulerødder og kartofler. På resten af jorden dyrkes der ærter og havre til fremavl, vinterraps samt vårafgrøder. Der dyrkes derfor mange forskellige afgrøder på Brogaard, og der er derfor også behov for traktorer til enhver opgave. 

I dag har Brogaard derfor syv Valtra-traktorer kørende – lige fra den mindre N-model til den helt store S-model. 

Vi har brug for traktorer til både lette og tunge opgaver. Valtras S-model er god til at pløje, harve og køre vejkørsel med, når vi skal fragte grøntsagerne i de store Krampe-vogne. Vores Valtra T202 og de to T131 bruger vi f.eks. til stenstrenglæggere. Og de mindre Valtra G135 og N123, med mindre og smalle dæk, bruger vi primært til at køre mellem rækkerne i markerne med specialafgrøder, hvor det er afgørende, at traktoren ikke er for stor og tung,” siger Tom Christensen.

Næste generation flytter ind 

Det er ikke kun Valtra-traktorer, der er flyttet ind på Brogaard gennem årene. Også Tom Christensens egen søn er blevet en del af holdet, der i dag består af 15 ansatte. Sønnen, Niels Henning Christensen, er i dag en stor del af den daglige drift. 

”Jeg er kommet på Brogaard hele mit liv og har en stor kærlighed til stedet. Jeg er uddannet greenkeeper og har arbejdet med grøntsager andre steder, men i de seneste to år har jeg været en fast del af Brogaards dygtige team af markmedarbejdere,” forklarer Niels Henning Christensen, der efterhånden har stor erfaring med Valtra-traktorer. 

”I min optik er Valtra en historisk stærk traktor. Vi har stadig en gammel Valtra 8150 kørende, og der har stort set aldrig været nogle reparationer på den,” siger Niels Henning Christensen.

Med 15 ansatte på Brogaard og med stor rotation i arbejdsopgaver mener Niels Henning Christensen, og de andre på markholdet, at det er helt afgørende, at man holder sig til ét traktormærke. 

”Vi er jo en del mennesker, der kører traktorerne her på stedet, og vi mener alle at det er helt afgørende for vores arbejde, at alle vores traktorer har samme styresystem. Derudover taler systemerne jo også sammen, så på den måde får vi også meget mere ud af teknikken ved at holde os til Valtra,” forklarer Niels Henning Christensen og fortsætter:

”På Brogaard har vi en flad struktur og et stærkt sammenhold, og det er vigtigt at alle bliver hørt. Så når vi f.eks. skal købe en ny traktor, bliver alle spurgt om ønsker og præferencer, og indtil nu er alle kun glade og tilfredse med Valtra,” siger Niels Henning Christensen.       

Service som en afgørende faktor 

Selvom alle på Brogaard er glade for Valtra, er det ikke kun traktorens styrke og evner, der er årsagen til, at de gang på gang vælger Valtra. Også samarbejdet med den lokale Valtra-forhandler, Rasmus Degn, har meget at sige. 

”Vi har et rigtig godt samarbejde med Rasmus Degn, og det er også en stor grund til, at vi kører Valtra,” siger Tom Christensen og fortsætter. 

”Vores traktorer er et utroligt vigtigt redskab for os, og vi kan ikke undvære dem. Hos Rasmus Degn er servicen virkelig i top, de tager altid telefonen, og finder hurtigt en løsning, hvis der er udfordringer. Vi kender dem efterhånden ret godt, så vi ved, at vi altid kan tage fat i Mads Degn eller værkføreren Mogens,” slutter Tom Christensen.
OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter