Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Opstart på hybenbekæmpelse langs klitroden i Vestjylland

9. aug. | Indrykket af Lunde MaskinCenter A/S

Regulering af invasiv plante

Del artiklen:

Hyben, en invasiv plante som mange nyder frugten af (hybenrose), men som i langt de fleste tilfælde er en ukrudt med et uhæmmet vækst potentiale. Hyben breder sig eksplosivt og fortrænger andre planter og vækster, der er hjemmehørende i bl.a. klitområder langs vestkysten. Hyben vokser så tæt, at også dyr og mennesker fortrænges, hvorfor mange ønsker dem væk eller i det mindste begrænset. Da gift ikke længere er et tema må alternative midler tages i brug og Lunde Maskincenter har derfor udviklet en maskinel bearbejdning, hvor en rotor trækker planten op med rod, hvorfor den blotlægges og udtørre. Typisk er processen en "vinter-fornøjelse" da de kolde nætter fremskynder forrådnelses effekten/processen, men typisk er det fra november til marts. Imidlertid kan arbejdet allerede igangsættes såfremt godkendelser og tilladelser foreligger når det ønskes. Det er vigtigt at Hybens rod ikke skæres/klippes over da alle ender så blot vil danne nye planter/skud. Positivt er det derfor at gamle frø osv. får frisk luft og skyder på ny, hvorved den oprindelige fauna genopstår til glæde og gavn for landskab og dyr. Tidslinjen vil typisk allerede være i gang efter et år og genetableret alt efter beskaffenhed i løbet af 2 - 4 år.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer