Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

New Holland plovens opbygning - muldplader

10. maj. | Indrykket af New Holland Agriculture

Vend dig til det - det skal pløjes væk

Del artiklen:

Årsager til at pløje

Korrekt udført pløjning hvor afgrøderester og ukrudtsplanter og ukrudtsfrø vendes ned i bunden af furen reducerer spredning af svampesygdomme og ukrudstrykket. Derfor har pløjning væsentlige positive effekter for både økologisk og konventionelt landbrug og i den sidste ende miljøet for så vidt angår reduceret anvendelse af fungicider og herbicider.

Muldpladens rolle

Muldpladens form har betydning for om ploven er i stand til at vende jorden helt rundt og få planterester og ukrudtsfrø ned i bunden af furen. I stive jorder hvor jorden nærmest rulles når man pløjer er det vigtigt at muldpladen kan rulle den helt rundt, så furen ikke står delvist åben eller ligefrem ruller delvist tilbage når muldpladen ikke længere trykker på den. Muldpladens materiale og konstruktion er også afgørende når jorden er klæbrig og er svær at få til at glide af muldpladen. 


New Hollands anbefalede muldpladetyper til danske forhold

New Hollands standard AX-muldplader klarer tør og stiv jord med fuld vending, pløjebredder op til 20” og har sit alternativ i plastmuldpladen AS til meget klæbrige jorde. Begge klarer kørsel med op til 650 mm traktorbaghjul uden furetrykning. 

Den større XLD-muldplade tilbyder i tillæg til AX-muldpladens evner pløjedybde ned til 35 cm, arbejdsbredder op til 22” i tillæg til muligheden for at have op til 710 mm traktorbaghjul i furen. Dobbelte stivere på bagsiden kan overvejes til meget stive jordtyper. Til klæbrige jordtyper vil risteunderploven XSD med samme form som XLD være løsningen. 


Kataloger m.v.

OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser