Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Mekanisk ukrudtsbekæmpelse - ingen kemi

8. mar. | Indrykket af Lunde MaskinCenter A/S

Bekæmpelse af senegræs, kvik og skræpper

Del artiklen:

BioRotor i action


Så har vi haft Biorotor 2500 i action på de Østjyske marker. Vi var heldige at få fornøjelsen på en af de absolut tidligste forårsdage i år. I området omkring Ejer Bavnehøj fik vi udstyret, altså Biorotor testet i bakket terræn, dog stadig med fugtig jord. Hvor vi har hjemme i Danmark, altså Vestjylland, er beskaffenhed og ikke mindst jordbunden forskellig fra Østjyllands muld, så vi så frem til testen med stor interesse.

Vi skulle teste Biorotor på skråninger, hvor jorden, sine steder, stadig var temmelig fugtig og ”tung”. Hvor Jorden i Vestdanmark ofte er meget sandet er forholdende i Østjylland mere varierede og dermed ville der være flere udfordringer til såvel materiel og ikke mindst indstillinger af maskinen. 

Vi havde en 200 HK-traktor til rådighed og dermed også motormæssig tilstrækkeligt kraftoverskud til disposition. Tidligere har vi erfaret, hvor meget power specielt de tungere og kompakte jorde kræver for at opnå en planmæssig gang. Dette var med denne motor til fulde opfyldt og Biorotor arbejdede perfekt, uanset bundforhold.

Resultatet ses i den efterfølgende billedserie:

Vi har gennem mange år forsøgt at positionere Bio-rotoren både visuelt på Y-Tube og ikke mindst i de danske tidsskrifter samt Facebook og Maskinbladet. Indtil nu har interessen vist sig fra økologerne, men efterhånden begynder de konventionelle landmænd også at vise interesse.

I videre sammenhæng med dette opslag henviser vi til Maskinbladets artikel om mekanisk ukrudtsbekæmpelse fra 3/3.2023.

Benyt strategisk mekanisk ukrudtsbekæmpelse i efteråret – Artiklen henvender sig til konventionelle planteavlere.

https://www.facebook.com/Lundemaskincenter/


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser