Du har en ubetalt faktura, der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale.

Hurtig og omkostningseffektiv præcision

15. mar. | Indrykket af New Holland Agriculture

Vi har besøgt landmand Asger Hansen på hans gård, lidt syd for Karise, for at blive klogere på hans oplevelse med rat-motor-løsningen.

Del artiklen:

En hurtig og omkostningseffektiv måde at få præcision i sit daglige arbejde i marken, er ved hjælp af New Hollands rat-motor-løsning. Vi besøgte derfor landmand Asger Hansen på hans gård, lidt syd for Karise, for at blive klogere på hans oplevelse med løsningen.

Asger Hansen købte sin ejendom i 1993 og driver i dag cirka 180 hektar planteavl med byg, hvede, hvidkløver og engrapgræs. Asger har altid kørt med Ford og New Holland-traktorer, og i maskinhuset holder der i alt 4 blå traktorer. Den senest ankommende traktor er en model TM165 fra 2001, der blev købt brugt af Mertz i Faxe i 2015.

Over flere år havde Asger gået og luret lidt på de af hans kollegaer, der kørte med GPS i området, men først da han luftede sin irritation, over at skulle bruge tid på at sætte GPS-pinde i marken, overfor Mertz i Faxe, kom der skred i processen. Mertz fik hurtigt lavet et godt tilbud og i vinteren 2021/2022 blev en rat-motor-løsning med Intelliview-skærm og NAV 900 antenne monteret over et par dage på Asgers TM165.

Forårsarbejdet var herefter det nemmeste nogensinde for Asger, da han både kunne gøde uden overlap og sprøjte i kløveren om natten uden misere og uden at skulle forholde sig til andet end en A-B-linje på skærmen. Før kunne Asger have problemer med at se sine GPS-pinde om natten, men med det nye udstyr er det ikke noget problem at køre i mørket. Selvfølgelig skulle han lige vænne sig til at slippe rattet og overlade kontrollen til maskinen, men det kom hurtigt til ham, og nu ser Asger kun gevinsten ved løsningen i form af optimering af hans tid.

Løsningen kan meget mere end at køre efter en A-B-linje, men for Asger og Mertz har det været vigtigt at holde det simpelt. Asger er dog ikke et øjeblik i tvivl om, at han kan få endnu mere gavn af løsningen i takt med at han prøver sig frem på den intuitive skærm og får yderligere vejledning af Mertz. På længere sigt kan Asger også forestille sig lignende løsninger på andre af hans traktorer og måske endda hans mejetærsker – igen for at optimere tiden, da han er den eneste i driften af landbruget.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser