Du har en ubetalt faktura, der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale.

Et skærebord ud over det sædvandlige

13. mar. | Indrykket af New Holland Agriculture

I høsten 2022 skulle New Hollands nye samarbejde med skærebordsproducenten MacDon for alvor stå sin prøve.

Del artiklen:

I høsten 2022 skulle New Hollands nye samarbejde med skærebordsproducenten MacDon for alvor stå sin prøve. Så vi fandt det helt naturligt at tage en snak med vores kunde Jesper Monk Rasmussen, ejer af Ørndrup Hovedgård, om hans oplevelse af skærebordet.

Jesper Monk Rasmussen er anden-generation på Ørndrup Hovedgård, som han har drevet alene siden 2007. Samlet set driver Jesper 580 hektar med frøgræs, byg, hvede, raps og kartofler, og derudover har han 700 søer i opformering. På stedet er der i alt 7 ansatte, fordelt med henholdsvis 2 i marken og 5 i stalden.

Før høsten 2022 stod Jesper og skulle udskifte sin gamle mejetærsker fra 2010 med en ny CX 8.90 med bælter, og da han via bekendte havde fået at vide, at et MacDon-skærebord både kunne give ham en større kapacitet og et skærebord der kunne flekse samt give en mere jævn indføring, var valget ikke svært for ham.

Sammen med mejetærskeren fik Jesper derfor leveret et 35 fods MacDon-skærebord, der kunne give ham den nødvendige kapacitet samt fleksibilitet i høst.

Det helt unikke ved MacDon-skærebordet er skærebordets evne til at flekse og tilpasse sig terrænet, men også skærebordets kniv kan flekse i forhold til terrænet. 

Dette gav Jesper en klar fordel i hans kuperede marker, hvilket han oplevede, da han i sommer høstede frøgræs. I bunden af en fordybning troede en passager, at skærebordet var ved at knække, da det var oppe på begge sider, men takket være evnen til at flekse forblev det intakt, ”Man kan faktisk ikke forestille sig det, før man har set det” afslutter Jesper historien om episoden i fordybningen.

Derudover medvirker de eftermonterede hjul på skærebordet også til optimal terræntilpasning, og giver mulighed for at sætte stubhøjden til alt mellem 0 og 40 centimeter uden at ændre i skærevinklen. 

Med den gode terræntilpasning følger også et mindre forbrug af sliddele, da det ifølge Jesper nærmest er umuligt at køre jord op skærebordet og videre ind i mejetærskeren.  Som resultat af dette er der i høsten kun blevet skiftet 3 knivblade og en finger, og kniven har for en gangs skyld holdt hele høsten. Akshævere er nærmest også blevet overflødige, da skærebordet altid vil få fat i sit materiale.

Eneste minus ved MacDon-skærebordet er ifølge Jesper nogle ufremkommelige smørenipler, men der håber han, at han kan få hjælp af Farmas til en centralsmøreløsning, så han med glæde kan se frem til høsten i 2023.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser