Du har en ubetalt faktura, der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale.

Hackere går på massivt rov

20. feb. | Indrykket af TerraConnect

...i Danmark især

Del artiklen:

Vi har sovet i timen.

Danske virksomheder er generelt mere tilbøjelige til at betale løsepenge til hackere - for at undgå angreb - sammenlignet med en række andre lande. Dette udviser en form for modenhed, da man derved undgår større nedlukninger. Men man skulle helst nå hen til en løsning, hvor cyberkriminalitet ikke er en realitet.

Danskernes velvilje kan skyldes flere ting, men blandt andet virksomhedernes afhængighed af deres digitale infrastruktur er afgørende. I flere tilfælde kan det endda bedre betale sig for virksomhederne at imødekomme hackernes krav, da man i visse tilfælde kan risikere at tabe flere penge på et længerevarende driftsstop.

Ovenstående udviser - som nævnt - modenhed, men det gør desværre også de danske virksomheder mere attraktive, da hackerne næsten er garanteret en sum penge.


De fleste mener, at "det er der styr på". Men hvorfor oplever virksomheder som 7-Eleven og Mærsk så stadigvæk hackerangreb? 7-Eleven måtte sidste år lukke helt ned pga. et omfattende hackerangreb, og Mærsk blev i 2017 ramt af et hackerangreb, der endte med at koste koncernen mere end 1 milliard kroner.


Over halvdelen af de danske virksomheder er blevet ramt af cyberangreb over det seneste år. Der er dog flere og flere små og mellemstore virksomheder, der indfører nye tiltag ift. IT-sikkerhed. Flere af dem oplever konkurrencemæssige fordele.

Dansk Erhverv mener i den sammenhæng også, at IT-sikkerhed og ansvarlig datahåndtering kan blive en markant konkurrencemæssig fordel, da både forbrugere og erhvervskunder begynder at stille krav til de virksomheder, de handler med.


Kunne du tænke dig et uforpligtende og GRATIS tjek af dine IT løsninger?

Ring på: +45 44 66 66 88

Eller skriv til: info@terraconnect.dk


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser