Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Reservedelsmarkedet er stresset

27. apr. 2022 | Indrykket af Sjørup Group A/S

Fortsat en del uro i markedet

Del artiklen:

De seneste års konstante udfordringer – dels i forbindelse med covid-19 og dels nu også krigen i Ukraine – er ved at presse reservedelsmarkedet så meget, at det må betegnes som værende stresset. Efterspørgsel og udbud kan ikke følge med hinanden. Snakker vi om nye reservedele, har producenterne enorme udfordringer med blot at skaffe jern og metal til produktionen. Desuden stiger priserne på energi kraftigt, og gør det vanskeligt at fastsætte priser for færdigbearbejdede komponenter ret langt fremadrettet.


De voldsomme prisstigninger påvirker også producenterne af nye traktorer og entreprenørmaskiner. Salgspriserne på nye maskiner er de seneste måneder steget ret massivt, og det får flere landmænd og entreprenører til at udskyde køb af nye maskiner og i stedet vælge at lade deres nuværende maskiner køre lidt længere. Derfor kræves der flere reservedele, da ældre og slidt materiel nødvendigvis skal have dele udskiftet. Af samme grund stiger efterspørgslen, og dermed også prisen, på både nye og brugte dele.


”Vi oplever flere kunder, der udtrykker stor frustration og usikkerhed for, om de nu kan få de ønskede reservedele, da flere reservedelsleverandører melder om lange ventetider på dele,” udtaler salgschef Henrik Dahl Møller hos Sjørup Group, og fortsætter: ”Selvfølgelig kan der være nogle få dele, som kan give lidt udfordringer at fremskaffe, men Sjørup Group har en ret høj leveringsprocent på mellem 95 og 97% af lagerførte reservedele. Vi var fremsynet og købte rigtig mange dele hjem på lager, da udfordringerne startede for godt 2 år siden. Desuden har vi gennem årene opbygget et stort lager af brugte dele. Vi mærker, at efterspørgslen også stiger på brugte reservedele – specielt når leverancerne af nye dele svigter. Selv om stressniveauet stiger i reservedelsbranchen, så har det altså ikke ramt os hos Sjørup Group endnu.”


De stabile forhold, som har præget markedet for maskiner og udstyr i mange år, er blevet udfordret på en måde, som ingen havde forestillet sig for blot 2 år siden. De kommende måneder vil vise om situationen på verdensmarkedet stabiliserer sig. Der er ingen tvivl om, at man hos Sjørup Group bruger sin erfaring fra denne periode til at ruste sig endnu bedre mod lignende udfordringer i fremtiden – netop for at undgå en stresset situation.


Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter