Du har en ubetalt faktura, der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale.

Nyheder

Værkføreren fortæller

28. mar. | Indrykket af New Holland Agriculture

Sådan passer vi på rendegraveren

Del artiklen:

Mange landmænd har en rendegraver i deres bedrift. Derfor er vi på besøg hos PN Maskiner i Rødding for at høre mere om, hvordan din forhandler passer på maskinen. Hos PN Maskiner skal vi mødes med værkføreren Carsten Johnsen til en snak om service og vedligeholdelse af rendegravere. Carsten sidder på sit værkførerkontor, da vi kommer ind i butikken og er hurtig klar til mødet med os. 

Carsten starter med at fortælle, at rendegravere, ligesom traktorer, serviceres på timeinterval, hvilket betyder, at der for hvert interval er en fast defineret serviceplan, som montøren følger nøje. Derudover laves der også en visuel gennemgang, en testkørsel af maskinen og en funktionskontrol af lift og gravearm, så montøren, sammen med ejerens observationer af maskinen, har et komplet billede af standen. 

Hvad der adskiller service på en rendegraver fraservice på en traktor, er gennemgangen af gravearmen, hvor udskuddet tjekkes for justering af slidklodser og eventuelt slør justeres ind. 

På gravearmen tjekkes alle de hydrauliske slanger, så er der slid eller brud på slangerne, udskiftes de med det samme for at undgå ærgerlige nedbrud på gravearmen. Men ellers er gravearmen meget hårdfør, givet der udføres en regelmæssig smøring. 

Netop regelmæssig smøring af gravearmen er vigtig, for de færreste gravearme er udstyret medcentralsmøring, da det sidder udsat i forhold til de vidt forskellige opgaver, som gravearmen udsættes for. ”Vi anbefaler dog altid centralsmøring til vores kunder, for det er nu bedst at smøre lidt i løbet af dagen i stedet for meget ved arbejdsdagens ophør” fortæller Carsten. 

Frontliften gennemgås også for lækager, hvis der er påmonteret hurtigskift, samt tjekkes for slør. Hvis frontliften er hydraulisk drevet, tjekkes også slanger og udtaget til de redskaber, der kræver olietilførsel. 

Servicet afsluttes med at computeren sættes til maskinen for aflæsning og sletning af fejlkoder, og eventuelle opdateringer af softwaren foretages. 

Afslutningsvis giver Carsten det gode råd at huske den daglige vedligeholdelse som regelmæssig smøring af alle bevægelige dele på maskinen, rengøring af luftfiltret og tjek af olie, vand og fuld gennemgang i køleren. Derved kan kunden selv være med til at holde driftstimerne helt i top for en rendegraver er ekstrem hårdfør og faktisk langt mindre kompliceret end en traktor.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter