Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Besøg på Ultanggård

4. apr. 2022 | Indrykket af New Holland Agriculture

Stedet drives til daglig af Asmus og hans far

Del artiklen:

Vi kører ned gennem alleen, ind til en storslået gårdsplads, hvor tre længer og et hovedhus hiver en tilbage til en tid, hvor der blev gjort en ære ud af godt håndværk og bygningskonstruktion af høj kvalitet. Her ligger slægtsgården Ultanggård, som har været i familien Fromm-Christiansens eje siden midten af 1800-tallet. Her har Blue & You-redaktionen sat syvende generation, Asmus Fromm-Christiansen, stævne til en snak om deres New Holland maskiner og deres samarbejde med PN Maskiner. Stedet drives til daglig af Asmus og hans far, hvor der er 480 agre inklusiv forpagtninger med hovedsagelig fremavl i hvede og vårbyg samt foderhvede og raps. 

Hovedfokusset ligger på såsæden, og derfor er ploven en fast del af maskinparken for at holde markerne rene. Derudover bruges der mange timer på at håndluge, så kvaliteten kan holdes helt i top. Faktisk opnåede Ultangård i 2020 en 1 plads i den engelske YEN-konkurrence under kategorien ”Højesteudbytte uden for England”, hvor alle input som harvning, pløjning, gødningstildeling, sprøjtningsammen med jordprøver, vejrdata og solskinstimer bliver omregnet til et potentiale for afgrøden, og herefter vurderes udbyttet i forhold til potentialet. For Asmus er deltagelsen i konkurrencen lidt for sjov, men som han siger ”for mig handler det om, hvad vi i grunden kan med vores jord, og hvordan vi kan optimere den”.


Kvalitet er vigtigt

Da kvalitet er vigtig på Ultanggård, er det ikke ligegyldigt, hvilken mejetærsker der bliver brugt. Derfor har manaltid kørt med New Holland mejetærsker, og lige nu kører en CR10.90’er med bælter for at undgå for storjordpakning. Valget faldt på en CR10.90 på grund af maskinens store kapacitet og dens evne til at lave en god kvalitet i varen. Derudover giver de ekstrahestekræfter ekstra ydeevne og værdi for pengene. Mejetærskeren kører på fjerde sæson, og når der har været noget på maskinen, har PN Maskiner altid stået klar for at hjælpe dem hurtigt videre. I 2018 gik der ild i ledningsnettet på grund af det tørre materiale, men fraklokken 21 aften til 5 morgen samlede høstmontøren Jan Sjælland fra PN Maskiner ledninger med lampe i panden, så Asmus og hans samarbejdspartner kunne høste videre den efterfølgende morgen. 

Og som Asmus siger, ”Det viser, at både montør og PN Maskiner vil deres kunder det bedste, og at man som kunde ikke kommer til at stå alene med problemerne”. Mejetærskeren bliver altid serviceret efter hver høst af den samme montør, for han kender maskinen og har arbejdet på den før. ”Det betyder meget for os, at det er den samme montør, der tager sig af vores maskine, og at det ikke er en ny mand, der skal rode i den fra gang til gang” tilføjer Asmus.


Ejendommens schweizerkniv

Udover mejetærskeren fra New Holland har Ultanggård også en B115C rendegraver med hurtigskift på skovlene, der fungerer som ejendommens schweizerkniv. Den kan lidt af det hele og bruges til at læsseopgaver, køre halm, grave dræn, samle sten og mange andregøremål. Maskinen har lige store hjul, så den kan bruges til lidt flere markopgaver end forgængeren med store baghjul. 

Asmus og hans far skulle lige vænne sig til joystickstyring i kabinen, men ellers minder rendegraveren om forgængeren og er utrolig nem at betjene. Maskinen serviceres på interval, så for hver 500 timer bliver den gennemgået af PN maskiners kyndige montør. ”PN Maskiner ved, hvad vi vil, og de kender vores behov. Derudover er servicen høj, og de tager os altid seriøst, når vi kontakter dem med et problem” afslutter Asmus. Så der er ingen tvivl om, at den tætte relation mellem Ultanggård og PN Maskiner fortsætter, og den næste høstmaskine eller rendegraver bliver handlet hos PN Maskiner.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer