Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Ingen spot teaser
Opret gratis profil

Elektronisk ukrudtsbekæmpelse til bær- og frugtplantager

30. mar. 2022 | Indrykket af New Holland Agriculture

Vi kender det! UKRUDT! Det skal hverken være i køkkenhaven, blomsterbedet eller i frugtplantagen. Vi har løsningen og den hedder Xpower.

Del artiklen:

Inden for Xpower-familien, der består af løsninger inden for elektronisk ukrudtsbekæmpelse, findes XPS-løsningen, der er udviklet for at imødekomme særlige behov inden for ukrudtsbekæmpelse i bær- og frugtplantager.

Ved brug monteres løsningen bag på en traktor og leder strøm fra en pluspol ned igennem ukrudts-planten og dets rodnet til en minuspol. Behandlingen ødelægger ukrudtets klorofyl, så det ikke længere kan optage sollys, og over 30 dage visner ukrudtet fuldstændigt. Ukrudtet bekæmpes helt ned i rødderne så hverken jord, vand eller insekter tager skade. Løsningen er derfor hurtig, efterlader ikke ukrudts- eller pesticidrester og fungerer under de fleste vejrforhold.

Landmand Peter Bagge Hansen, der dyrker økologiske specialafgrøder på Møn, har lejet XPS-løsningen via Xservices, og for ham er det et nemt alternativ til den ellers mere traditionelle form for ukrudtsbekæmpelse.

”Løsningen er nem at bruge, og jeg sparer tid i forhold til at skulle harve eller brænde ukrudtet væk” siger Peter. Med løsningen skal Peter nemlig kun bekæmpe ukrudtet mellem sin afgrøder 3-4 gange om året, mens han ved harvning skulle gøre det op til 15 gange om året.

”Og vigtigst af alt – vi er ude af kemien” fortsætter Peter, da XPS-løsningen er 100% fri for kemi og 100% miljøvenlig, og derfor det oplagte valg til fødevareproduktion uden sprøjtemidler. 

Vedligeholdelse er der ikke meget af, og kunden kan selv skifte generatorens olie, fjeder på svingarm og de strømledende lameller ved slid. Dog skal Zasso, der producerer løsningen, servicere de dele af løsningen, som genererer strømmen. Zasso har dog mulighed for at følge maskinen fra distancen, da der er påmonteret et modem, så ved det mindste problem kan der kobles op på den for diagnosticering.

I forbindelse med brugen af maskinen gennemgår førerne af traktoren et lille kursus i både sikkerhed og instruktion. Sikkerhedszoner gennemgås med førerne, og de trænes i at sikre, at der ikke længere er strøm på løsningen, når traktoren holder stille. Derudover gennemgås betjeningspanelet (Controlleren) i traktorens kabine, hvor førerne kan tænde og slukkefor sektionerne samt følge mængden af strøm, der udsendes via løsningens poler.

Ellers er løsningen lige til at betjene og tager ukrudtsbekæmpelse og minimering af pesticidforbruget til et helt nyt niveau.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser