Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Populært anlæg for små og store bedrifter

20. jan. 2022 | Indrykket af Compex ApS - Vejen til en glad ko

Pattevaskeren fra FutureCow er populær på alle størrelser bedrifter på grund af de positive effekter for både køer og ansatte.

Del artiklen:

Allerede fra første dag, hvor driftsleder Rasmus Hvidberg Stenbek og hans ansatte, benyttede sig af pattevaskeren fra FutureCow, har de kunnet se positive effekter hos de 200 malkekøer på bedriften ved Næstved.

Rasmus Hvidberg Stenbek havde et ønske om, at malkerutinen skulle være ensartet. Efter at have fået anbefalet pattevaskeren af sin nabo, valgte han at investere i anlægget i efteråret 2018. 

- Jeg havde et ønske om, at kvaliteten af forberedelsen af køerne skulle blive bedre. Før tørrede vi af med papir og klude, og det var jo også fint nok. Men nu bliver pattespidserne vasket hver gang, og de bliver vasket ens, fortæller Rasmus Hvidberg Stenbek og fortsætter:

- Vi kunne se en klar forskel lige fra start. Køerne er stimuleret bedre og mælkeflowet er højere. Vi har kunnet se en forbedring på celletallene, og forekomsten af yverbetændelse er faldet. 

Tid at spare

Udover ensartetheden og de positive effekter hos køerne, er arbejdsgangen for de ansatte på bedriften blevet nemmere med pattevaskeren. 

- Tidligere var der mange arbejdsgange og systemer, de ansatte skulle sættes ind i for, at det var effektivt at malke. Det er nu meget nemmere at lære vores ansatte op, og at alle nu gør det på samme måde, er en fordel for køerne, siger Rasmus Hvidberg Stenbek og tilføjer:

- Vi har nok sparet cirka 15-20 procent af vores malketid sammenlignet med før. 

Ifølge driftslederen er der ikke det store vedligehold at tage sig af på anlægget.

- Compex står for størstedelen af vedligeholdelsen. De sørger for, at den er indstillet korrekt og måler på, om doseringerne passer til det, vi skal bruge. Vi skal selvfølgelig selv være opmærksomme på, at den tager det ind, den skal og så videre, men det skal man jo med alting, fortæller Rasmus Hvidberg Stenbek. 

Giv det en chance

For Rasmus Hvidberg Stenbek er det også vigtigt at pointere, at hvis man har været vant til at arbejde med klude, så skal man give pattevaskeren nogle dage, før man vælger, om det er noget for en eller ej.

- Den første uge syntes jeg, den virkede lidt tung, og jeg tror, det kan afskrække mange. Den vejer cirka 1,5 kilo, og det handler meget om teknik, hvilket Compex også instruerer i. At man eksempelvis skifter hånd ved hver tredje/fjerde ko, og at man holder albuen tæt ind til kroppen. Ellers kan man hurtigt syre til i sin arm og skulder, siger Rasmus Hvidberg Stenbek og fortsætter:

- Da vi havde prøvet den i fem dage, blev det pludseligt meget nemmere. Jeg spurgte mine ansatte, om vi skulle købe den, og de var ikke i tvivl om, at det var en god investering. Så vi købte den, og det er vi stadig rigtig glade for, at vi gjorde.

Ifølge Rasmus Hvidberg Stenbek har pattevaskeren fra FutureCow betalt sig hjem på fire år hos dem.  

Et populært produkt

Hos Compex, som sælger pattevaskeren fra FutureCow, modtager de også gode tilbagemeldinger fra deres andre kunder.

- Det er tre år siden, vi lancerede den i Danmark. Den er blevet modtaget med storm. Der var ingen af os hos Compex, der forventede, at vi ville have solgt så mange anlæg de første 3 år. Vi er oppe på cirka 50 anlæg, fortæller Christian Jeppesen, der er kørende sælger og montør hos Compex.

Kunderne, der har købt pattevaskeren, fordeler sig rundt i hele Danmark. 

- Det er en meget blandet type kunder, der har købt pattevaskeren. Både dem, der har en besætning med 100 køer, men også de, som har en besætning på et par tusinde, siger Christian Jeppesen og tilføjer:

- I begyndelsen troede vi, at det primært ville være de store bedrifter med mange ansatte, som gerne ville investere i den for at opnå ensartethed. Men det har vist sig, at selv for dem, hvor der bare er to på bedriften, kan det være en god hjælp. Vi hører generelt, at folk er godt tilfredse med pattevaskeren fra FutureCow. Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer