Du har en ubetalt faktura, der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale.

Nyheder

Vurdering: 2022 bliver mellemår for svinebranchen

20. jan. | Indrykket af DTL A/S

To faktorer kommer til at have stor betydning for, hvordan svinebranchen klarer sig igennem 2022, siger direktør i DTL, Thorsten Simonsen.

Del artiklen:

Der er ikke meget godt at sige om 2021 for svineproducenterne og dermed heller ikke for os i DTL, der handler med smågrise og avlsdyr. 

- De lave priser på kød, øgede foderomkostninger og stigende energipriser har givet alle i svinebranchen mange udfordringer i 2021. Det er frustrerende for alle, og vi lider med vores leverandører og kunder, siger DTL’s direktør, Thorsten Simonsen og fortsætter. 

- Den danske svineproduktion bliver kvalt lige nu, og hele situationen udløser ufrivillige stop i branchen. Der er så mange dygtige, danske svineproducenter, der både er fremsynede, engagerede og flittige, og de fortjener en fortsat plads i denne branche, siger han og håber, det nye år bringer bedre tider med sig. 

Kødprisen bliver afgørende i 2022

Ifølge Thorsten Simonsen bliver to faktorer helt afgørende for, hvordan 2022 udvikler sig. 

- Lige nu er problemet, at prisen på kød og foder ikke hænger sammen. Prisen på kødet er for lav og foderet er for dyrt. Så vi skal enten se en pæn stigning i prisen på grisen, eller en reduktion i foderprisen, før svinebranchen igen kan trække vejret.

- I DTL forventer vi ikke umiddelbart en voldsom reduktion i foderprisen, og derfor bliver kødprisen helt afgørende. Den skal op, og det bør den også komme, vurderer Thorsten Simonsen. 

- Der bliver slagtet mange søer rundt omkring i Europa lige nu, og det er godt, men vi skal ind i andet halvår af 2022, før det slår igennem.

Høj standard kan sikres nu

For at komme bedst muligt videre fra det udfordrende 2021 og godt videre i 2022, anbefaler Thorsten Simonsen, at svineproducenterne bruger de kommende måneder på at holde deres besætningers genetiske niveau højt ved at købe genetik i form af sæd eller dyr. 

- Landmændene skal sørge for at opretholde en høj standard i deres produktion og i det, de leverer til deres aftagere. Det kan de gøre ved at købe nye polte ind nu, siger Thorsten Simonsen, der anerkender, at indkøb af nye polte kan være svært, hvis det kniber med at få økonomien til at hænge sammen ude i svineproduktionerne. Han mener dog, investeringen er godt givet ud på den lange bane.

- Uanset, om ens aftagere er i Danmark eller i udlandet, så er det den høje standard, der betyder noget. Den skal opretholdes, og det kan man med fordel gøre nu, så man er klar, når priserne igen stiger, lyder det.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter