Du har en ubetalt faktura, der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale.

Maskinbladet Podcast

Ny episode

Esben, Helge og Uffe tager dig med ned i maskinrummet.

Nyheder

Der er kun fordele at hente hos CR Foderservice

15. nov. 2021 | Indrykket af CR Foderservice K.S. - Hjemmeblanding uden investeringer

For Christina Sejersen er GuldMix fra CR Foderservice det helt rigtige valg. Smågrisene er i trivsel, og der er fordele at hente på tid og økonomi.

Del artiklen:

For fem måneder siden valgte landmand Christina Sejersen at skifte sit daværende foder ud til sine smågrise. Hun fik gennem en af sine sønner kendskab til CR Foderservice, der kan blande foder og samtidig levere deres nye koncentrat, GuldMix, hertil. 

- Jeg kunne se, at grisene på min søns bedrift havde det rigtig godt. Derudover er det en nem måde at få lavet foder på, når man ikke selv har lyst til at bruge lang tid på det, fortæller Christina Sejersen. 

Derfor valgte hun at kontakte CR Foderservice for at høre om mulighederne i at få lavet fravænningsfoder til hendes smågrise. 

Christina Sejersen ejer sammen med sin mand bedriften Bjerget, der ligger lidt uden for Viborg. Her har de 1150 søer. De feder cirka 40.000 slagtesvin på et år, og sælger lidt smågrise, hvis de har nogle i overskud. Derudover ejer de 650 hektar jord og har 12 ansatte på bedriften. 

Nyt koncentrat

Hos CR Foderservice var de hurtige til at komme med et godt bud på, hvad de kunne tilbyde Christina Sejersen. For de havde netop lanceret deres nye koncentrat, GuldMix, til smågrise. Et koncentrat, der er udviklet i samarbejde med DK Svinerådgivning

Christina Sejersen syntes, at det lød som det helt rigtige for hendes smågrise. 

Nu kommer mobilblanderen forbi cirka en gang i ugen og blander GuldMix med bedriftens eget korn. Der bliver lavet foderblandinger til både 3-5 kilo og fra 5-9 kilo grise, og det er alt fra 6-12 ton, der bliver blandet pr. gang. 

- Jeg skriver til CR Foderservice en dag eller to i forvejen, og så kommer de ud og blander. Så det er friskt og bare virkelig godt foder, vi giver til smågrisene nu, fortæller Christina Sejersen.

Jeg sparer rigtig mange penge på den her måde

Økonomisk fordel

Inden den jyske landmand skiftede til CR Foderservice var der et lille forbehold at finde, da hun troede, at det økonomisk set ville være dyrere at bestille koncentrat og få blandet foder gennem CR Foderservice end at købe færdigblandet foder. 

- Jeg er helt overrasket over, hvor billigt det er. Førhen købte jeg færdigblandet foder, og det var jeg også glad for, men jeg sparer rigtig mange penge på den her måde. Chaufføren fra CR Foderservice gør jo alt arbejdet med at blande det, så det kan ikke være nemmere, siger Christina Sejersen. 

Udover den økonomiske gevinst på foderet er der også en stor fordel i det for selve smågrisene. 

- Jeg har prøvet meget forskelligt foder gennem årene, og vi har tidligere døjet med, at de ikke ville spise det. Det her har de været helt vilde med det fra dag et. De optager foderet med det samme, og der er færre døde og stort set ingen fravænningsdiarré, så de trives generelt bedre og er dermed nemmere at passe, fortæller Christina Sejersen. 

Zinkfri fodring

Hos den fynske virksomhed CR Foderservice er der flere kunder, som har valgt det nye koncentrat til smågrisene. Ifølge salgschef Steen Lindegaard Aaen er der positiv feedback fra kunderne. 

- Vi lancerede det nye GuldMix-koncentrat i juni 2021. Det er lavet for at imødekomme den zinkfri fodring, som gælder fra juli 2022. Her har vi i samarbejde med DK Svinerådgivning lavet en solid blanding af gode råvarer og ikke-varmebehandlet foderblanding til fornuftige penge. Kunderne har typisk deres eget korn, der kan bruges, så de kender råvaresammensætningen og kvaliteten på det. Det kommer man altså langt med, fortæller Steen Lindegaard Aaen, der også nævner, at kunderne selvfølgelig selv har mulighed for at ændre på blandingerne, hvis de ønsker det. 

Ifølge salgschefen er det ikke kun kvaliteten, men også den lave pris, som kunderne er glade for. 

- Vi er erfarne foderstoffolk, og vi ved, at der bliver lagt en rigtig stor avance på fravænningsfoder. Vi kan lave blandinger med lavere avance på, fordi vi tjener på vores ydelse med at blande det, siger Steen Lindegaard Aaen. 

CR Foderservice, der har eksisteret siden 2010, har pt. ni mobile blandeanlæg, som hver uge kører i hele landet. De kan blande foder til både svine- og kvægbrug, såvel konventionelt som økologisk. 

Det fungerer bare

På sigt drømmer Christina Sejersen om at få lavet blandinger til de større svin også, men der skal først være kapacitet på bedriften til det. Der er dog ingen tvivl om, at smågrisene bliver ved med at få blandingen fra CR Foderservice. 

- Jeg har ingen planer om at gå tilbage til færdigfoder til smågrisene. Sælgeren, jeg tidligere købte ved, har prøvet at lokke, men den går ikke, fordi det her er så nemt for mig, og der er så mange fordele i det, fortæller Christina Sejersen og tilføjer: 

- Det er rigtig dejligt, fordi det er sjældent, at tingene bare fungerer så godt. 

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter