Du har en ubetalt faktura, der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale.

Nyheder

Når prisen på monocalciumfosfat stiger!

29. okt. | Indrykket af Nutrimin

- husk at få indholdet af fosfor i dit korn analyseret

Del artiklen:

Omkostningsjagt

I et almindeligt slagtesvinemineral koster den nødvendige tilsætning af fosfor i forhold til normer nu cirka 50 kroner mere pr. 100 kg mineral end for blot trekvart år siden. Dette svarer til en ekstra udgift pr. slagtesvin på cirka 3 kroner. En optimal tildeling af fosfor i foderet bliver således også en del af en omkostningsjagt. 

Ekstra tilsætning af monocalciumfosfat?

Ekstra fosfor i forhold til norm kan i nogle tilfælde afhjælpe visse mangelsymptomer. Mangelsymptomerne kan f.eks. komme til udtryk som stiv gang, eller at grisene sætter sig. Nogle svineproducenter oplever, at antallet af ømbenede grise i sygestierne i nogle tilfælde kan reduceres med en ekstra tildeling af fosfor i forhold til norm. Men ekstra fosfor i forhold til norm skal kun tildeles, hvis det er nødvendigt.

Reduceret tilsætning af monocalciumfosfat

Hos en del svineproducenter vil der være miljømæssige reguleringer mht. fosfor. Dette er reguleringer, som bliver kontrolleret, som der skal tages højde for og rettes ind efter. En øget tildeling af fytase giver mulighed for at sænke tildelingen af monocalciumfosfat, uden at det går ud over grisenes knoglestyrke. 

Husk at få indholdet af fosfor i dit korn analyseret

Forudsætningen for en nøjagtig tildeling af fosfor er kendskab til indholdet af fosfor i kornet. En laboratorieanalyse for fosfor koster ikke alverden. Med det nuværende prisniveau for fosfor vil en sådan analyse med henblik på en nøjagtig tildeling af fosfor give særdeles god mening. En sådan analyse kan sagtens vise sig at tjene sig selv ind et tifold af gange. Så husk nu at få dit korn analyseret for fosfor.

Nutrimin hjælper med analysen

Nutrimins samarbejde med Eurofins kommer Nutrimins mineralkunder til gode. Vi tilbyder eksisterende mineralkunder at få lavet kornanalyser hos Eurofins til fordelagtige priser. Kunden skal blot henvende sig hos Nutrimin, hvorefter vi returnerer en blanket med forskellige analysemetoder, som kunden kan gøre brug af.

Bare slå på tråden, så tager vi den derfra. OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter