Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Transition cows n´cholin

15. okt. 2021 | Indrykket af Nutrimin

Transition cows betyder på godt dansk den mest sårbare fase hos en højtydende malkeko.

Del artiklen:

Køerne bliver presset hårdt op til og lige efter kælvning og i overgangen til laktation. Der er som altid mange forskellige faktorer på spil – her vil vi sætte fokus på fedtlever og ketose i forhold til korrekt tildeling af næringsstoffer og særligt cholin. 

Kan vombeskyttet cholin være gavnlig i denne overgang?

Efter kælvning og en goldperiode skal koen meget hurtigt tilbage i balance, som højtydende malkeko. I mobiliseringsfasen kan koen ikke optage tilstrækkeligt med næringsstoffer, og leveren kommer på overarbejde med nedbrydning af depotfedt. Dermed øges risikoen for fedtlever og ketose. Fedtlever er fodringsbetinget – og betyder en ophobning af triglycerider i leveren. Det er her cholin kommer på banen, idet stoffet tilskrives at hæmme mængden af triglycerider i blodet og dermed nedsætte risikoen for fedtlever og ketose(1).

Vil du vide mere om vombeskyttet cholin til højtydende køer i overgangsperioden, er du velkommen til at kontakte kvægteamet i Nutrimin.


(1) I nedenstående meta-analyse gøres der opmærksom på, at cholins virkningsmekanisme ikke er fuldstændig klarlagt.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer