Du har en ubetalt faktura der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale den for at undgå en rykker på 100 kr.

Nyheder

Spidsen af en jetjager – pas godt på dit korn

17. sep. | Indrykket af Nutrimin

Manglende tilsyn af kornlagre kan hurtigt komme til at koste spidsen af en jetjager.

Del artiklen:

Direkte på bundlinjen

Vores korn repræsenterer store værdier på flere måder. Mugner vores korn, mister det som minimum sin handelsværdi. Men står vi selv og skal bruge kornet til vores grise, kan uheldig lagring hurtigt blive en endnu dyrere affære. Vigende produktivitet, forøget dødelighed eller ekstra omkostninger til tilsætning af toksinbinder til vort foder kan aflæses direkte på bundlinjen.

Hold øje med temperaturen og noter

Regelmæssigt tilsyn af kornlagre vil sige tilsyn mindst et par gange i måneden. Vi skal sikre vores korn ikke falder i værdi. Vi fører tilsyn ved at føre en simpel logbog over kornets temperatur. Vi måler temperaturen flere steder i beholdningen og noterer det ned.

14% vand og 7 grader celsius er gode mål

Mindre kan gøre det (se figur), men som tommelfingerregel er korn lagerfast, når det er nedtørret til 14% vand, maksimalt 15% vand og efterfølgende holdt kølet ned. Maksimum 7°C er et godt mål.

Hvis temperaturen i kornet f.eks. er 11 grader varmt, skal kornet tørres ned til 14-15 % vand for at være lagerfast. 

Kvalitetsansvarlig, produktchef og indkøbschef

Ordentlige råvarer er hele grundlaget for det kvalitetsfoder, som igen er fundamentet for en optimal svineproduktion. Som hjemmeblander er det dit eget ansvar at sikre, at dine råvarer er af en ordentlig kvalitet. Du er din egen kvalitetsansvarlig, produktchef og indkøbschef. 

Slå på tråden og lad os få en snak om råvarer og foderkvalitet.

Tryk her for at læse om kornopbevaring i SEGES, Svineproduktions hjemmeblandermanual  osv.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter