Nyheder

Forrygende start for jordprisen i 2021

6. jun. | Indrykket af Fondsmæglerselskabet Agrocura A/S

Jordprisen har haft en forrygende start på 2021 med en stigning på hele 9,8 %.

Del artiklen:

Tak til negative renter

Vi har i lang tid skrevet at ”penge er affald”. Det betyder at den ringeste investering du kan foretage dig er, at have indlån i banken. Derfor søger midler mod værdipapirer og ikke mindst ejendomsmarkedet. Der står ca. 1.400 mia. kroner kontant ved privatforbrugerne, og disse penge vil højst sandsynligt finde en anden placering, de kommende år. Vi er i gang med en ny højkonjunktur, som typisk varer 9-10 år, måske lidt kortere denne gang, såfremt ejendomspriserne stiger for voldsomt.

Jordprisen fører

Vores tese om tocifrede stigningstakt på ejendomspriserne er allerede halvvejs i mål med kun 1. kvartal 2021. Parcelhuse stiger med 4,0%, ejerlejligheder 4,3%, sommerhuse 5,3% og endelig jord 9,8%. Boligmarkedet har en længere cyklus dvs. 18-20 år før der kommer en korrektion ned. Derfor så vi heller ikke et prisfald sidste år i den økonomiske recession. Det ser også ud til, at boligpriserne i den sidste halvdel klarer sig bedre. Det tegner til, at være gældende denne gang også.


Stadig lav omsætning

I årets første kvartal af 2021 slutter jordprisen på 162.500 kr./ha, hvor prisen i fjedre kvartal 2020 lå på 148.000 kr., altså en stigning på hele 9,8%. Det er som altid en jordpris inkl. bygninger, og det er frie handler dvs. uden familiehandler. Der er blevet omsat 6.188 ha. over 15 ha. på det frie marked for første kvartal 2021. Det er stadig en lav omsætning. Det er i samtlige landsdele, dog undtagen Nordjylland at jordprisen stiger.

Jordprisen har været udfordret af, at der har været et enormt efterslæb af nødlidende ejendomme siden finanskrisen, og ikke en tilfredsstillende indtjening i erhvervet. Men det ser ud til, at de nødlidende arrangementer kan være løst, især regeringens nedlukning af mink har her betydning.

Det er dog for tidligt at konkludere, at jordprisen for alvor er på vej op. Siden 2011, altså 10 år, har jordprisen holdt sig præcis indenfor intervallet, 165.000 kr./ha. til 141.000 kr./ha. Det betyder, at hvis jordprisen fortsætter med at stige i 2021 og passerer de 165.000 kr./ha., ja så er den 10 årige ørkenvandring brudt til en opadgående tendens på jordprisen, ligesom de øvrige ejendomsmarkeder. Det bliver spændende!!!OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame