Nyheder

Zinkfri fodring af smågrise

3. jun. | Indrykket af Nutrimin

Vi nærmer os med hastige skridt tiden, hvor det ikke længere er tilladt at tilsætte de høje doser zink til smågrisefoderet omkring fravænning.

Del artiklen:

Mange producenter har haft den tilgang, at man fortsætter som hidtil, indtil det ikke længere er tilladt. Men vi ser nu en større lyst blandt landmænd til at gøre sig egne erfaringer.

Hele branchen har arbejdet på højtryk det sidste år for at finde nye løsninger. Men det ser ikke ud til, at der er nogen, der indtil videre har fundet ”De Vises Sten”, og det har Nutrimin heller ikke.

Det, der foreløbig vil blive kernen i vores zinkfri koncepter, er:

  • Lavere indhold af råprotein, men bibeholdt højt aminosyreniveau
  • Højt indhold af højt fordøjelige råvarer
  • Højt indhold af syrer
  • Tilsætning af fibre
  • Anvendelse af probiotika, organiske mikromineraler, ekstra vitaminer etc.

Vi har således nye versioner af både vores færdigfoder og koncentrater til smågrise, der er baseret på, at der ikke er tilsat zink i høje doser.

Vi afprøver til stadighed nye spændende produkter i håb om at finde netop det produkt, der gør den store forskel. Sortimentet er altså under løbende udvikling.

Vi har sat os et ambitiøst mål om, at fodringsomkostningerne ikke må blive højere end i nuværende løsninger, ligesom det heller ikke må gå ud over produktiviteten.

Erfaringerne indtil videre er meget svingende, lige fra bedre produktivitet uden tilsat zink til massive problemer med fravænningsdiarré. Udfaldet er primært bestemt af sundhedsforhold, staldsystemer samt gode rutiner omkring foder.

Vi vil i den kommende tid tage kontakt til vores kunder for at høre, hvordan de ser på de nye udfordringer samt diskutere, hvordan vi sammen tager hul på dette.

Vi tror på, at det vil være i en tæt dialog, at de bedste løsninger findes.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame