Nyheder

Mineraler med hvidløg til kvier på græs

16. apr. | Indrykket af Nutrimin

Økologiske og konventionelle kvier kommer snart på græs

Del artiklen:

Derfor er det også tid til at forberede og planlægge en afgræsningssæson uden insektplage og dertil sikre en god tilvækst for kvierne. NutriMix Opdræt Sommer med grønmel og hvidløg blev introduceret sidste år, og vi fik mange fine tilbagemeldinger. 

Græsser kvier på en god græsmark, vil de normalt være dækket ind med makromineraler og vitaminer fra græsset og D-vitaminer fra sollyset. Man skal dog være opmærksom på flere forhold: Mange kvier afgræsser ekstensive arealer, som kan nødvendiggøre et supplement af mineraler. Høje temperaturer kan give behov for ekstra salte. Dertil er mange danske jordtyper kendt for et lavt selenindhold, hvilket især gør sig gældende sidst i afgræsningssæsonen. 

For at sikre et tilfredsstillende optag af mineraler tilbyder Nutrimin NutriMix Opdræt Sommer, hvor der er tilsat 10 % grønmel, som grundet en god duft og smag får kvierne til bedre at søge på mineralerne. Dette sikrer et tilstrækkeligt optag af magnesium, salte, selen samt mikromineraler.

Især fra juni til september er kvierne plaget af fluer og insekter, som både er generende og kan forårsage infektioner. For at forhindre at fluerne bliver en større plage, er der endvidere tilsat 6 % hvidløg til NutriMix Opdræt Sommer, hvilket synes at minimere flueplagen. 

NutriMix Opdræt Sommer tildeles efter ædelyst i Microfeeder/”væltepeter” ude på marken. Det er vigtigt, for at mineralerne kan holdes tørre. Et egnet trug kan også konstrueres ud af en 200 liter tønde med cement støbt i bunden. Blandingen kan også tilbydes tilsat E-vitamin for at styrke kviernes immunforsvar, f.eks. som forebyggelse mod vorter.

Et tilfredsstillende optag vil ligge på 50-100 g/kvie/dag, men det kan variere fra dyr til dyr alt efter ædelyst. 

NutriMix Opdræt Sommer er godkendt til økologi. 

For mere information kontakt gerne kvægteamet hos Nutrimin. OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame