Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Biosprint gær har en synlig effekt på køerne!

25. mar. 2021 | Indrykket af Nutrimin

- en god levende gær med et højt indhold af CFU

Del artiklen:

I nyhedsbrevet er der tidligere skrevet om Biosprint, som er en god levende gær med et højt indhold af CFU (Colony Forming Units), der har en positiv effekt på fiberomsætningen i koens vom.

Levende gær fungerer ved at forbruge ilt og sukker, som er til stede i koens vom. Det fremmer et anaerobt miljø, som de fibernedbrydende mikroorganismer kan trives i. Det betyder, at fibernedbrydningen i vommen forbedres, og energiudnyttelsen af foderet vil derved også blive forbedret. Når fibernedbrydningen i vommen forbedres, vil det styrke fedtprocenten og dermed også en højere mælkeydelse samt en forbedret produktionsøkonomi.

For at undersøge om fiberomsætningen forbedres med gær, kan der foretages et gødningsskyl.

Til et gødningsskyl opsamles friske gødningsprøver fra 10-15 køer i forskellige ydelses- og laktationsniveauer for at få et repræsentativt udpluk af besætningen. Gødningen blandes rundt, og der vejes en prøve af, som skylles igennem tre solde med forskellige hulstørrelse, hvorefter man vejer fiberresterne, der ligger tilbage på hver af dem.

Vi har i en besætning foretaget et gødningsskyl for at undersøge, hvor godt køerne omsatte deres hovedsageligt majsbaserede foderration før og efter tilsat gær.

Tryk her for at se resultaterne.

De blå søjler i tabellen viser resultaterne af det første gødningsskyl. Det ses, at størstedelen af de tilbageværende fibre ligger på det midterste sold.

Anbefalingen er, at der skal ligge under 10 % på det øverste sold, under 20 % på det midterste sold og over 50 % på det nederste sold, hvis der fodres med en hovedsageligt majsbaseret ration.

De orange søjler viser resultaterne af det opfølgende gødningsskyl, der blev foretaget i samme besætning efter at have brugt 3 gram Biosprint pr ko pr dag i ca. 6 uger. Det ses, at der ligger mindre tilbage på det midterste sold og mere på det nederste sold. Besætningen er ikke helt i mål med anbefalingerne, men tendensen er til at få øje på.

Der er ikke sket andre fodringsmæssige ændringer i perioden.

I perioden er fedtprocenten og mælkeydelsen steget til gavn for produktionsøkonomien.

Biosprint har et indhold på 15 mia. CFU pr. gram, og den anbefalede dosering er 3-5 g pr ko pr dag.

Det er en konkurrencedygtig og prisbillig gærtype, og Nutrimin har mange tilfredse kunder, der bruger det.

For mere information kontakt gerne kvægteamet på Nutrimin.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter