Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Hygiene4Feed til at forbedre holdbarheden i fuldfoder

26. feb. 2021 | Indrykket af Nutrimin

Forår- og sommerperioden betyder en øget risiko for varmedannelse i TMR fuldfoderet.

Del artiklen:

Foråret er på vej, og dermed bliver der højere temperaturer i både stald og foder. Derfor kan det allerede nu være en fordel at overveje, hvad der kan gøres for at forebygge tendens til varme i foderrationen. 

Forår- og sommerperioden betyder en øget risiko for varmedannelse i TMR fuldfoderet. Varmeudvikling i TMR fuldfoderet kan medføre betydelige produktionstab. Resultatet vil være en lavere foderoptagelse og dermed en øget risiko for ketose. Konsekvensen af det er en lavere mælkeydelse og tab af dyrt produceret grovfoder. 

I grovfoder findes der gærsvampe. De vokser hastigt, så snart foderet og ensilagen bliver iltet. Gærsvampe forbruger ilt og sukker og fordobles i antal hver anden time. Derved forbruger de meget af den energi, der er i fuldfoderet, og som derved ikke kommer køerne til gavn. 

For at komme varme i fuldfoderet til livs kan du overveje, om tørsyre kunne være en mulighed for dig.  

Hygiene4Feed er Nutrimins bud på en tørsyre. Den er baseret på 95 % kaliumsorbat og citronsyre. En kombination af disse produkter har vist sig at have en rigtig god effekt over for de gærsvampe, der findes i ensilagen. 

Det anbefalede forbrug af Hygiene4Feed er 200 – 400 gram pr. tons fuldfoder. I visse tilfælde kan det dog være nødvendigt at øge doseringen for at sikre en tilfredsstillende holdbarhed af fuldfoderet under mere ekstreme forhold. Det kan være ved meget høje vejrtemperaturer i f.eks. goldkøernes ration, som typisk blandes til to dage ad gangen. 

For at sikre den bedst mulige effekt kræves det først og fremmest, at man har styr på sine procedurer omkring udtagningen i ensilagesiloen, så ensilagen ikke allerede har taget varme, inden det kommer ind på foderbordet. 

Tryk her for at se grafen med resultaterne af et forsøg, hvor én gruppe har fået Hygiene4Feed i foderet (treated) og en kontrolgruppe uden tilsætning af Hygiene4Feed (Control).

Dette eksempel viser, det var muligt at holde temperaturen under 25 grader i længere tid, før temperaturen begyndte at stige. 

Det er et prisbilligt produkt, som ikke kræver nogen HACCP, og det er nemt at anvende. 

Kontakt gerne Nutrimin for nærmere info og pris. 


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter