Nyheder

Sikrer gode råvarepriser til danske landmænd

25. jan. | Indrykket af Fondsmæglerselskabet Agrocura A/S

Hos Agrocura har man over 10 års erfaring i at tyde de internationale finans- og råvaremarkeder, og både købere og sælgere nyder godt af dette.

Del artiklen:

Kraftige udsving i priserne på soja giver dybe panderynker for en række husdyrproducenter, der ikke fik udnyttet de gode priser i starten af august 2020. Hos Fondsmæglerselskabet Agrocura A/S er frustrationerne noget der kan mærkes. 

”Vi oplever jævnligt henvendelser fra nye landmænd, der er frustreret over det aktuelle markedsniveau og som kan se ind i, at deres nuværende afdækninger udløber inden længe. Ved afdækninger til nuværende priser er der ikke plads til store udsving i produktionen, før de højere omkostninger kan betyde tab” lyder det fra Anders Mortensen, der er råvareanalytiker hos Agrocura og tilføjer,

”Vi har allerede set startskuddet på korrektioner nedad, og dem skal du som landmand handle på. Foreløbigt kommer vi dog ikke ned i samme prisleje som i august 2020, og derfor må du i denne omgang acceptere højere priser. I mine øjne handler det om at begrænse skaden mest muligt,” fortæller analytikeren. 

Hos Agrocura tager man det aktuelle markedet forholdsvis roligt, for hovedparten af virksomhedens kunder er sikret på lange afdækninger. Nogle af virksomhedens kunder er endda dækket med sojakøbene helt frem til april 2022. For nogle er det til en pris på 247 kr/hkg. 

”Det giver en stor grad af tryghed for vores landmænd, at de kan vise deres finansielle samarbejdspartnere, at de har taget hånd om deres største økonomiske risiko, som foderet jo er for de fleste” fortæller Anders Mortensen. 

Den landsdækkende rådgivningsvirksomhed hjælper både husdyrproducenter og planteavlere, og særligt for sidstnævnte kategori glæder man sig over, hvordan markedet er kommet fra start i 2021. 

”Vi har allerede anbefalet vores planteavlere at sælge 50 % af høsten for 2021 for maltbyg og foderhvede samt 33 % for rapshøsten. De der reagerede på anbefalingen har kunne sikre sig priser i omegnen af 133 kr/hkg for foderhvede og 139 kr/hkg for maltbyg. Det giver et godt fundament for en god sæson” beretter analytikeren. OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame