Nyheder

Spar på foderomkostningen, mens du holder fast i effektiviteten!

11. dec. 2020 | Indrykket af Nutrimin

Hvordan fastholder man en høj effektivitet, samtidig med man sparer nogle penge?

Del artiklen:

Den aktuelle krise på eksportmarkedet for smågrise får naturligt mange til at rette fokus mod foderomkostningerne. Men hvordan fastholder man en høj effektivitet, samtidig med man sparer nogle penge?

Det er ikke noget nyt, at de danske søer får mange levendefødte grise, og efter en periode med høje afregningspriser er der forventeligt også mange faringer. Det sætter pres på farestalden, ofte med en større spredning og lavere fravænningsvægt til følge.

Nøglen til at fastholde effektiviteten og samtidigt spare på foderomkostningerne ligger i ikke at fodre den største halvdel af grisene med foder, der tilgodeser de mindste.

På et ny-fravænnet ugehold med en spredning i vægten på de enkelte grise fra 3,5 kg til 7,5 kg vil der være spredning i behov. Lav derfor et koncentrat-baseret startfoder, der passer til dine råvarer, og samtidig matcher gennemsnittet af de største to tredjedele af grisene. Den mindste tredjedel af grisene har typisk yderligere behov for noget mere laktose, syre og letfordøjelige råvarer.

Nutrimin Weaners Pack og Nutrimin Power Pack er tillægsprodukter, der tilfører startfoderet noget ekstra, og løser opgaven med de små grise. Såvel Weaners Pack som Power Pack tilsættes fravænningsblandingen med 10% og byttes ud med hvede. 

Tryk her for at læse mere. 

Ofte fodres grisene for lang tid på startfoderet, da man tilgodeser de 10-15% grise, der er for små. Da vi med Weaners Pack eller Power Pack har taget særlig hånd om de små grise, kan vi nu lave en tidligere introduktion af sojaskrå til størstedelen af grisene. Her er der mange penge at hente. 

Har du teknikken til at håndtere en blanding ”halvanden”, altså et miks af blanding 1: 6-9 kg koncentratblandingen og blanding 2: 9-15 kg blandingen, er det vejen at gå. 

Alternativt kan et lidt bedre råvarevalg i 9-15 kg blandingen (f.eks. lidt fiskemel) sikre en tidligere overgang fra den dyrere koncentratblanding til en blanding med en del mere sojaskrå.

Vil du vide mere om koncentrater, proteiner og Weaners Pack eller Power Pack, så tøv ikke med at ringe til Nutrimin.

God jul og godt nytårOBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame