Du har en ubetalt faktura, der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale.

Nyheder

Lej dig til bæredygtig ukrudtsbekæmpelse

9. dec. 2020 | Indrykket af New Holland Agriculture

AGXTEND er svaret

Del artiklen:

AGXTEND er navnet på en række højteknologiske løsninger til landbruget. En af løsningerne hedder XPower, og XPower kan bruge til bekæmpelse af ukrudt i mange sammenhænge og til mange forskellige afgrøder - lige fra bær til æbler og salat. Det kan være en stor investering at anskaffe sig en ny XPower, men løsningen er her: Fra første halvår 2021 bliver det nemlig muligt at leje en XPower hos din lokale New Holland forhandler. 

Det kan være rart at stifte bekendtskab med maskinens teknologi og egenskaber inden man selv går ud og investerer i den. Leje af en XPower løsning giver en unik mulighed for at se dit udbytte ved brugen inden et eventuelt køb. Du kan også vælge blot at leje den i den periode, som du behøver den.

Sådan bekæmper XPoweren ukrudtet

Ukrudtsbekæmpelse er svært. Brændes ukrudtet, lever den del af planten, der er under jorden, blot videre. Planten er klar over, at den del der befinder sig over jorden er død og vil hurtigt vokse frem igen. Ved ukrudtsbekæmpelse gælder det derfor om at blanchere planten, dvs. få planten til at tro at den stadigvæk er fuldt funktionsdygtig, uden at den er det. Når XPoweren sender strøm igennem planten, slår den de grønne celler i planten ihjel, og dermed fjernes plantens mulighed for at optage vand og sollys. Planten vil visne og ikke vokse frem igen. XPoweren er en bæredygtig og mere effektiv form for ukrudtsbekæmpelse end vi hidtil har set. Maskinerne bruger ikke gas, men får energien fra de fossile brændstoffer, som traktoren alligevel forbruger. 

Der findes en XPower løsning til ethvert behov

Der findes forskellige XPower løsninger, alt efter hvilke behov du har for ukrudtsbekæmpelse. XPoweren er en løsning bestående af to dele; en generator monteret bagpå traktoren som via kraftige kabler sender energi frem til et frontaggregat forrest på traktoren. Maskinen fungerer således, at ukrudtet bliver udsat for 8.000 volt jævnstrøm. Strømmen går fra en pluspol i den ene side af det 3 meter lange frontaggregat til en minuspol, der opsamler strømmen igen. Strømmen vil derfor bevæge sig hele vejen igennem planten, samtidigt med at der er et minimalt energitab.

XPoweren findes også i en særlig XPS-løsning som er tilpasset frugtplantager. Til eksempelvis kommuner findes en XPU-løsning, der giver mulighed for, at kommuner effektivt og bæredygtigt kan bekæmpe ukrudt på offentlige arealer såsom fortove og stier. Teknologien bag alle tre løsninger er den samme.

Det grønne alternativ til kemi

Lige meget hvilken afgrøde du har stående i marken, er der en XPower løsning der passer til dine behov. Har du kartofler, ved du, hvor vigtigt det er at få stoppet plantens vækst i det øjeblik kartoflerne har den ønskede størrelse. Kører du henover kartoffelplanterne med en XPower, er det muligt at stoppe planternes vækst – helt uden kemikalier! Løsningen er derfor ikke blot fordelagtig for dig, men også for miljøet.

Landmænd der har rucolasalat på deres marker, kender til vigtigheden af at slå det gamle salat ihjel inden en ny sæson. Bladene fra en tidligere sæson har en bitter smag og skal derfor undgås i den nye høst. I dette tilfælde kan XPoweren bruges til med sikkerhed at slå alle de gamle rucolaplanter ihjel – og så gør det jo heller ikke noget, at den samtidigt fjerner alt ukrudt.

Udover at brugen af XPower løsningerne kan afhjælpe mange problemstillinger, kan der også være penge at spare. Ved en afgrøde som salat, er en måde at fjerne ukrudt på, at dampe bedene. Til det formål bruges mange penge på brændstof til at generere dampen. Der findes en XPower løsning til alle behov i forhold til ukrudtsbekæmpelse, og vi glæder os til at kunne præsentere de nye lejeløsninger for jer i starten af 2021.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter