Nyheder

Klimaet er i top i ny hønsestald

3. dec. 2020 | Indrykket af KJ Klimateknik

Ny økologisk hønsestald i Gjern er netop blevet indtaget af 12.000 økologiske høns.

Del artiklen:

Klima og effektivitet har været topprioriteter for landmand Henrik Vestergaard, da han skulle bygge nyt økologisk hønsehus. Ventilation og managementsystem er fra Munters, som er leveret af KJ Klimateknik A/S, der ligeledes har leveret virksomhedens eget GSM-alarmanlæg. 

Der er tale om et undertryksanlæg med vægventiler og tagudsugninger, som alle udstyret med lavenergi trinløse ventilatorer. Den kombinerede klima- og managementcomputer sørger for, at udsugningen altid kører optimalt. Altså at der ikke ventileres mere end nødvendigt, men omvendt også, at dyrene altid har et godt klima. 

Klima- og managementcomputeren styrer også udfodring, udgangslåger, ydergardiner, lys og vand. Løsningen er leveret med en kommunikationsdel, så driften kan overvåges, og funktioner ligeledes kan ændres fra både smartphone og PC. Man kan således følge med i produktionen og har mulighed for at justere de fleste funktioner, uanset hvor man befinder sig. Ligeledes giver det mulighed for hjælp fra KJ Klimateknik på distancen.

”Teamet fra KJ Klimateknik har hele vejen igennem projektet været meget engagerede og fleksible. Det har været rart og trygt, da der jo ellers er rigeligt at forholde sig til som bygherre samtidig med, at landbruget skal passes”, siger Henrik Vestergaard og tilføjer; ”På baggrund af de første uger, der er gået, siden jeg sætte høns ind, synes jeg stalden fungerer rigtig godt.”

Stalden er opdelt i 4 sektioner med hver 3.000 høner. Klimamæssigt er hele stalden dog én zone.
OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame