Nyheder

Utrolig ensartet fremspiring med Kverneland e-drill maxi plus

5. nov. | Indrykket af Kverneland Group Danmark A/S

Landmand fra Djursland tildeler startgødning både forår og efterår

Del artiklen:

Af Erik Kjærgaard Christensen


- Den holder en meget ensartet sådybde på grund af dybdehjulene efter såskærene. Og afgrøden spirer utroligt ensartet frem.

Sådan siger Niels Arentzen om sit nye 4,0 meter Kverneland e-drill maxi plus rotorsæt med to såtanke.

- Jeg var ikke så meget i tvivl om, at jeg skulle vælge det her såsæt, for vi tildeler startgødning både forår og efter. Såsæden og gødningen placeres i samme rille via samme såskær. Det betyder, at afgrøden har let ved at få fat i startgødningen, forklarer Niels Arentzen.

Han driver Langballegaard og Sofielund ved Tirstrup på Djursland. Markbruget er på 340 hektar, hvor der dyrkes almindelig rajgræs, raps, hvede, vinterbyg, havre, vårbyg og slætgræs til wrap.


Kan så korn og græsfrø 

skiftevis i hver anden række

- Vi kan også så korn og græsfrø skiftevis i hver anden række. Det giver mere lys og luft til græsset, så der kommer et bedre udlæg, siger landmanden fra Djursland.

Han føjer til, at rotorsættet er meget nemt både at indså, indstille og fylde.

- Når man lige har lært det, er det nemt at indtaste afgrøden og udsædsmængden. Og den holder udsædsmængden meget præcist, fortæller Niels Arentzen.

Kverneland e-drill maxi plus har et stort udvalg i såvalser, som er placeret i en praktisk boks.

Når afgrøden og udsædsmængden er indtastet, kommer maskinen selv med forslag til, hvilken såvalse, der skal anvendes. 

Det tager kun fem minutter at skifte valse, og der er forskellige valser til såsæd og gødning. Tildelingen af gødning kan slås fra, eksempelvis i foragre.


Tandpakkervalse trykker sten ned

- Jeg har valgt en tandpakkervalse imellem rotorharven og såenheden, fordi den er god til at trykke sten ned. Og så synes jeg, det er nemt at finindstille sådybden ved at flytte nogle clips, lyder det fra den østjyske landmand.

- Skærtrykket justeres hydraulisk, så det er nemt at øge det lidt, hvis jorden er hård og leret, fortæller Niels Arentzen, hvis jorde varierer imellem JB2 og JB7.

- Såtankene er rigeligt store og udstyret med lys, så det er nemt at arbejde efter mørkets frembrud. Og så er det smart med den justerbare tommelder, som jo skal stå anderledes, når man eksempelvis sår raps, siger han og tilføjer:

- Det er også praktisk, at de to fordelerhoveder har elektronisk halvsideluk, når man starter på en mark og skal have det til at passe med plejesporene.


Gummibelægning på trappe og gangbro

En anden god detalje ved rotorsættet, som landmanden fra Djursland spontant nævner, er gummibelægningen på trappen og gangbroen ved såtankene, som øger skridsikkerheden.

Niels Arentzen anvender en 220 hk traktor til at så med sit nye Kverneland e-drill maxi plus rotorsæt.

- Maskinens tyngdepunkt ligger tæt på traktoren, så den er let at løfte. Og den er også nem at trække, siger han.

- Når jeg valgte et rotorsæt, er det i høj grad fordi, det kan arbejde under alle forhold, eksempelvis i både stub og pløjet jord i alle boniteter, forklarer Niels Arentzen.

- At det blev et Kverneland rotorsæt, skyldes at jeg har haft Kverneland plove i en årrække og herfra ved, at mærket står for kvalitet. Jeg har handlet hos Lyngfeldt - først og fremmest fordi, deres service fungerer upåklageligt, slutter han.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame