Nyheder

Undgå Nykornsforgiftning med Cabanin

14. okt. | Indrykket af R2 Agro

Nyhøstet korn forårsager ofte udfordringer i svineproduktionen, specielt hos hurtigt voksende slagtesvin og søer kan udfordringerne være betydelige.

Del artiklen:

Nykornsforgiftning

Overgangen til nyhøstet korn forårsager ofte udfordringer i svineproduktionen, specielt hos hurtigt voksende slagtesvin og søer kan udfordringerne være betydelige.

Ofte ses symptomerne som feber, tynd afføring, nedsat ædelyst og tilvækst samt kastninger. For at reducere risikoen anbefales en langsom overgang til nyhøstet korn, allerhelst bør man helt afvente anvendelsen af ny høstet korn i minimum 3 – 4 uger.


Lagerfast:

Efter høst gennemgår kornet en eftermodningsproces, hvor den enzymatiske aktivitet er i stand til at oxidere fedtsyrer, under denne proces dannes frie radikaler og peroxider. For at undgå disse skadelige virkninger af denne oxidationsproces, tilsættes foderet en naturlig eller syntetisk antioxidant. Antioxidanter medvirker til at forhindre eller svække de skadelige oxidationsprocesser af kroppens celler. Konstateres symptomer på nykornsforgiftning, skal der tilsættes en større mængde antioxidanter for at stoppe symptomerne og oxidationsprocesserne, end der skal til for at forebygge symptomerne.

Cabanin CSD har et højt indhold af naturlige antioxidanter, der har en kraftig anti-oxidativ effekt helt ud på celleniveau.

Ved anvendelse af vitamin E som middel imod nykornsforgiftning kan der opstå ubalancer i de enkelte vitaminer imellem, denne uhensigtsmæssighed opleves ikke ved anvendelse af Cabanin CSD.


Eftermodningsprocessen vil typisk strække sig over 2 -3 måneder.

Med Cabanin CSD får du markedets stærkeste effekt, og så er det tilmed naturligt

Risikoen for nykornsforgiftning er størst i en våd vækstsæson og høst, under disse betingelser øges oxidationsprocesserne betydeligt.


Anvendelse 

Cabanin CSD doseres med 1 kg /ton færdigfoder som forebyggende behandling.

Ved symptomer på nykornsforgiftning hæves doseringen til 2 kg ton/ færdigfoder.


Vil du læse mere om Cabanin? - Så læs mere herOBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame